" />
"> Pallotta ostaje vlasnik Rome | SEEbiz.eu

Pallotta ostaje vlasnik Rome

Pallotta ostaje vlasnik Rome
VLASNIŠTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 11:12
Autor: SEEbiz / H

RIM - Američki milijarder James Pallotta, koji je vlasnik AS Rome, odbio je ponudu "Friedkin Grupe" za preuzimanje talijanskog nogometnog prvoligaša. To znači da će Pallotta ostati vlasnik Rome, objavili su talijanski mediji.

Početkom godine američka "Friedkin Grupa" ponudila je 710 milijuna eura i Pallotta je bio spreman prihvatiti tu ponudu. No, pandemija covida-19 nanijela je veliku štetu nogometnim klubovima. Osim toga, Roma je nedavno objavila da je u posljednjih 12 mjeseci ostvarila značajan gubitak u svom poslovanju, a pitanje je i hoće li se uspjeti plasirati u Ligu prvaka. Roma je peta, a Liga prvaka joj bježi za tri boda.

Zbog toga je "Friedkin Grupa" sada snizila svoju ponudu i nudi 475 milijuna eura. Pallotta je to odbio, te je najavio novi kurs u upravljanju Romom, koji bi se oslonio na igrače iz vlastite nogometne škole.

Pallotta u svom portfelju ima investicijsku tvrtku Raptor Group, a također jedan je od suvlasnika NBA momčadi Boston Celtics. Vlasnik Rome postao je prije devet godina, došavši sa ambicioznim planovima, ali zasad ih nije uspio ostvariti.

Nogometna sezona u Italiji nastavit će se polufinalnim utakmicama domaćeg kupa 13. i 14. lipnja, a Seria A bi trebala krenuti 20. lipnja.

Tagovi: James Pallotta, AS Roma, Friedkin Group
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE