GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo je popis hrvatskih rukometaša za Euro Cup

Ovo je popis hrvatskih rukometaša za Euro Cup
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2021 / 15:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se danas u Zagrebu te se zaputila do Sv. Martina na Muri gdje će boraviti sljedećih pet dana. Reprezentaciju ovaj tjedan čekaju tri susreta EHF EURO Cupa, odnosno dva ogleda protiv Slovačke u Varaždinu te jedan protiv Mađarske u Veszpremu.

Prvi susret sa Slovačkom igra se u srijedu 28. travnja u 19 sati u Areni Varaždin, a u tom susretu je Slovačka službeno domaćin. Ta utakmica trebala je biti susret 1. kola EHF EURO Cupa, ali je u posljednji trenutak otkazana zbog lockdowna u Slovačkoj. Drugi susret na rasporedu je dan kasnije u 18 sati, a igrat će se na istom mjestu. Utakmicu protiv Mađarske će Hrvatska igrati u subotu 1. svibnja u Veszprem Areni s početkom u 14:10.

Prije okupljanja reprezentacije na konferenciji za medije predstavljena su i dva nova člana stručnog stožera. Oni su pomoćnik izbornika Hrvoja Horvata, jedan od najboljih igrača rukometa u povijesti Ivano Balić te trener vratara Ninoslav Pavelić.

Od 22 igrača koja je prije desetak dana pozvao izbornik Hrvoje Horvat, ozljede i korona su spriječile četvoricu da se odazovu. Luka Cindrić je ozlijeđen pa je umjesto njega pozvan Ante Gadža. Marko Mamić mora na lakšu operaciju čišćenja zgloba, a Ivana Martinovića i Antu Ivankovića zaustavila je korona. Izbornik nije odlučio naknadno zvati nove igrače koji bi ih zamijenili.

''Prvi cilj nam je selekcija igrača koji mogu igrati u oba pravca, kako bismo smanjili broj izmjena. To nam je dosad bio problem. Imamo puno novih lica, posebno na poziciji pivota. Svaki izbornik ima vremena, a onda kad okupi reprezentaciju ima jako malo vremena. Ne smijemo lutati, ne smijemo trošiti vrijeme na to. Moramo strpljivo raditi i pronaći igrače koji će pratiti moju i Balićevu viziju za Euro 2022. u Slovačkoj i Mađarskoj. S Ivanom sam surađivao i kada je on bio pomoćnik Željku Babiću, a ja sam tada vodio mladu reprezentaciju. Poklopili smo se'', rekao je Horvat.

''Puno je mladih igrača, trebat će nam više vremena i više rada. Mislim da će sve doći na svoje. Cilj je unaprijediti cjelokupnu igru, a za to će trebati vremena. Hrvatska ima potencijala i možemo to napraviti. Puno je mladih igrača. Kroz karijeru sam uvijek pomagao mladima i to mi je izazov, ispunjava me i smatram da mogu pomoći'', dodao je Balić.

''Nadam se lijepom tjednu i pobjedama. Drago mi je da sam tu među mladima i odabranima. Dosta godina me nije bilo u hrvatskom rukometu, moram biti iskren i reći da se moram upoznati s puno igrača", rekao je Ivan Čupić, koji priznaje da još nije prebolio to da Hrvatska neće igrati na Olimpijskim igrama.

''Trebamo se što prije resetirati i okrenuti novu stranicu, a ne vraćati se na staro. Šteta je, ali moramo gledati ono što dolazi, ne samo ovaj tjedan već i u siječnju, a to je Europsko prvenstvo.''

Tagovi: hrvatska rukomenta reprezentacija, Ivano Balić, Hrvoje Horvat, Luka Cindrić, Ante Gadža
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE