GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otkazan 29. zagrebački maraton

Otkazan 29. zagrebački maraton
MARATON
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2020 / 13:19
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Zagrebački maraton, 29. po redu koji se trebao održati u nedjelju 11. listopada otkazan je zbog pandemije koronavirusa, objavili su u ponedjeljak organizatori.

 

"Nakon višemjesečnih napora od nas da osiguramo sve potrebne uvjete za održavanje 29. zagrebačkog maratona, obavještavamo Vas da nažalost moramo otkazati održavanje utrka. Zagrebački maraton je trebao biti održan u nedjelju, 11. 10. 2020. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića no nažalost, kao i svi veći maratoni u svijetu ove godine je doživio istu sudbinu", navodi se u priopćenju organzatora.

 "Upravo iz razloga što je veliki broj maratona otkazan u Europi i svijetu brojni trkači su htjeli nastupiti na Zagrebačkom maratonu koji je ove godine dobio i Bronze label od World Athletics. Kako se epidemiloška situacija u svim zemljama znatno pogoršala i velikog broja prijavljenih sudionika iz Hrvatske i svijeta ne možemo svjesno ući u rizik ugrožavanja zdravlja naših trkača i potencijalnog širenja zaraze na druge naše sugrađane. Zagrebački maraton je veliki i međunarodni sportski događaj koji prvenstveno ima za svrhu promicanje zdravog života te svakako želimo da to tako i ostane" dodaje se u priopćenju.

 No, kako bi se obilježio 11. listopada i dan maratona u duhu trčanja organizatori su najavili održavanje virtualnih utrka te se sada provode pripreme za to, a kroz koji dan će sve informacije o tome biti objavljene na internetskim stranicama Zagrebačkog maratona.

 "Nažalost, ova godina je za organizaciju svih događanja neizvjesna i teška. Koliko god smo se nadali da će održavanje utrka biti moguće uz sve organizacijske izmjene i pridržavanje epidemioloških mjera u zoni starta nažalost prevelik je broj sudionika za trenutnu epidemiološku situaciju", nastavljaju organizatori te izražavaju nadu "da je ova godina stvarno izuzetak te da ćemo svi skupa dočekati 29. zagrebački maraton, 10. 10. 2021. s veseljem i zadovoljstvom".

Tagovi: zagrebački maraton
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE