GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osijeku derbi protiv Rijeke

Osijeku derbi protiv Rijeke
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2022 / 19:34
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - U derbiju 23. kola Prve HNL Osijek je pred 3.400 gledatelja na stadionu Gradski vrt pobijedio Rijeku sa 1-0, dok su u prvom nedjeljnom susretu nogometaši Hajduka proslavili 111. rođendan kluba pobjedom 3-1 protiv Slaven Belupa.

Bio je to treći međusobni susret Osijeka i Rijeke ove sezone i druga pobjeda Osijeka rezultatom 1-0, dok je jedan susret završio bez golova.

Pogodak odluke zabio je Sava-Arangel Čestić pogodivši u 85. minuti vlastitu mrežu.

Osijek je daleko bolje ušao u susret i domaćin je u prvih 20 minuta imao nekoliko prilika. U 6. minuti Ivan Fiolić je krasnom dijagonalom proigrao Kristiana Fućka koji je u šesnaestercu pucao, no Nediljko Labrović je odlično reagirao. Minutu kasnije Laszlo Kleinheisler je pucao sa 19 metara, ali je Labrović odličnom intervencijom loptu iz desnog donjeg kuta skrenuo u korner.

U 18. minuti zaprijetio je Damjan Bohar snažnim udarcem, Labrović je obranio, a na odbijanac je natrčao Mihael Žaper, ali nije najbolje reagirao. U 34. minuti Rijeka je imala jedinu priliku u prvom dijelu, Josip Drmić je glavom prebacio loptu utrčalom Harisu Vučkiću, koji je sam izbio ispred vratara, no Ivušić je refleksno skinuo udarac.

U nastavku susreta Osijek je bio aktivniji i imao je veći posjed lopte, dok je Rijeka svoju priliku tražila iz kontri. Međutim, sve do same završnice nije bilo promjene početnog rezultata, a onda je domaćin u 85. minuti poveo nakon komičnog autogola. Mario Jurčević je sustigao loptu ispred same gol-linije i pored Labrovića poslao povratnu loptu koju je Čestić nes(p)retno gurnuo u vlastitu mrežu.

U samoj završnici susreta Rijeka je ostala s igračem manje nakon što je Abass dobio drugi žuti karton.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Hajduka proslavili su 111. rođendan kluba pobjedom 3-1 protiv Slaven Belupa.

Treća je to uzastopna pobjeda Hajduka u nastavku sezone. "Bijeli" su u drugi dio sezone krenuli s dvije gostujuće pobjede, a potom su na Poljudu porazili koprivnički sastav. Najprije je momčad Valdasa Dambrauskasa svladala Šibenik na Šubićevcu rezultatom 3-1, a zatim je prošlog vikenda slavila i protiv Gorice s uvjerljivih 4-0. Međutim, glavna vijest na Poljudu ovih dana je povratak Nikole Kalinića, koji se nakon 12.5 godina vratio u klub. I protiv Slavena odmah zaigrao od prve minute zajedno s Markom Livajom.

Upravo su Livaja i Kalinić u 13. minuti sjajnom akcijom izigrali suparničku obranu, nakon čega je Kalinić odličnom loptom pronašao Emira Sahitija koji je izbio sam ispred suparničkog vratara i lagano poentirao za 1-0 i veliko slavlje navijača Hajduka.

U 26. minuti Hajduk je zabio i drugi gol. Nakon ubačaja iz kornera, lopta se odbila do Lukasa Grgića koji je pogodio za 2-0. Situacija se provjeravala, no sve je bilo čisto i sudac Ante Čuljak je pokazao na centar.

U prvom poluvremenu gosti nisu niti jednom ozbiljnije ugrozili suparnička vrata, no u nastavku susreta Slaven Belupo je iz prve prave akcije smanjio na 1-2. Marin Laušić, koji je ušao na poluvremenu, je u 53. minuti odlično proigrao Zapatu, Elez je "ispao", a Zapata lijepim udarcem s desne strane pogodio suprotan kut Subašićeva gola.

No samo devet minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje. Antonio Bosec je zbog prekršaja nad Sahitijem dobio drugi žuti i Slaven je ostao s desetoricom u polju. Utakmica je prelomljena u 72. minuti. Golman Šušak je oborio Davida Čolinu, sudac je pokazao na bijelu točku, a Livaja svojim 18. golom ove sezone doveo Hajduk u prednost 3-1.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 49 bodova, Osijek je drugi sa 46 bodova, Hajduk ima 44, a Rijeka 43 boda.

Za začelju je Hrvatski dragovoljac sa 10 bodova.

Tagovi: NK Osijek, Nenad Bjelica, Sava-Arangel Čestić
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE