GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osijek srušio Hajduk i preuzeo vrh

Osijek srušio Hajduk i preuzeo vrh
HNL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2021 / 17:29
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - U derbiju 20. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Hajduk sa 2-0 preuzevši vrh ljestvice s tri boda više od Dinama.

Bila je to tvrda i čvrsta utakmica, a možda i ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je Hajduk ostao s igračem manje nakon što je isključen Nihad Mujakić.

Osijek je s igračem više zabio dva gola,a strijelci su bili Laszlo Kleinheisler (59) i Ramon Mierez (89).

Otkako je Nenad Bjelica preuzeo Osijek, momčad ima devet pobjeda u devet domaćih prvenstvenih utakmica, uz gol razliku 17-2. Dodajmo i kako Osijek u posljednjih šest domaćih utakmica nije primio gol (Dinamo, Šibenik, Varaždin, Istra, S. Belupo, Hajduk), a postigao ih je deset.

Za njegovog kolegu na suparničkoj klupi, Talijana Paola Tramezzanija bio je to već treći poraz u pet susreta otkako je preuzeo splitski sastav.

Osijek je već u trećoj minuti mogao do vodstva. Nakon Simićeve pogreške, Mierez se našao u dobroj šansi, no obranio je Kalinić. Osam minuta kasnije Hajduk je umalo ostao s igračem manje. Simić je na centru izgubio loptu, Mierez je krenuo prema vratima, no Simić ga je povukao za dres i napadač Osijeka je pao. Sudac Ivan Bebek je pokazao žuti karton za Hajdukova stopera, a svoju odluku je provjerio pregledavši tv snimku ostavši dosljedan.

Hajduk je najbliže golu bio u 30. minuti kada je Atanasov pucao, ali pored gola. Možda i ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je gostujući branič Nihad Mujakić isključen zbog drugog žutog kartona nakon što je prvog zaradio u posljednjoj minutu prvog dijela.

Osam minuta kasnije domaćin je poveo sjajnim pogotkom Kleinheislera. Bohar ga je proigrao na 18 metara od suparničkih vratiju, varkom se Mađar oslobodio Jurića i onda neobranjivim udarcem desnom nogom naciljao gornji lijevi kut ispruženog, ali nemoćnog Kalinića.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Mierez pogotkom u 89. minuti. Argentinski napadač je pobjegao obrani Hajduka i mirno zabio pokraj Kalinića.

Kasnije se sastaju Lokomotiva i Rijeka. U nedjelju su na rasporedu dva susreta, sastaju se Šibenik - Varaždin, te Istra 1961 - Dinamo, a kolo u ponedjeljak zatvaraju Slaven Belupo i Gorica.

Osijek je pobjedom protiv Hajduka ponovo preuzeo vrh ljestvice sa 45 bodova, tri više od Dinama, dok je Hajduk ostao na petoj poziciji sa 23 boda.

Tagovi: Nenad Bjelica, NK Osijek, Hajduk, Laszlo Kleinheisler, Ramon Mierez
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE