GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osijek s 2-1 slavio kod Kizilžara

Osijek s 2-1 slavio kod Kizilžara
KONFERENCIJSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2022 / 18:01
Autor: SEEbiz / H
NUR SULTAN - Nogometaši Osijeka svladali su s 2-1 (0-0) kazahstanski Kizilžar, u gostima, u prvom dvoboju drugog pretkola Konferencijske lige. Uzvratna utakmica igra se idućeg četvrtka u osječkom Gradskom vrtu.

Do prve gostujuće europske pobjede nakon pet godina Osijek je došao golovima u drugom poluvremenu. U 58. minuti je glavom pogodio Mihret Topčagić, dok je domaću mrežu u 76. naciljao Laszlo Kleinheisler za 2-0. U 84. je nevjerojatan autogol postigao Darko Nejašmić za konačnih 2-1 Osijeka.

Trkački dominantno i prilično agresivno utakmicu su otvorili domaći nogometaši koji su imali sjajnu šansu povesti već u trećoj minuti. U stvorenoj gužvi osječkog šesnaesterca gromovito je pucao Gurman te je pogodio okvir vrata.

Osijek se jako mučio na početku utakmice te je rijetko dolazio i do posjeda, ali od polovice prvog dijela hrvatski klub je ipak došao do zraka. Odbio je startne domaće napade i počeo prijetiti. U 22. minuti je, nakon ubačaja Bartoleca, glavom pokušao Topčagić, dok je u 37. minuti jako dobro iz daljine pucao Laszlo Kleinheisler, ali pored domaćih vrata.

U samoj završnici prvog dijela opet je zaprijetila domaća momčad, koja se inače trenutačno nalazi tek na 12. mjestu ljestvice kazahstanskog prvenstva. Opasno je u 44. minuti pucao Lobžanidze, ali se vratar Osijeka Ivušić ispružio i spriječio vodstvo Kizilžara.

Nakon nešto mirnijeg početka drugog poluvremena Osijek je poveo u 58. minuti. Akcija je počela od Škorića, nastavio je Kleinheisler, dok je potom odličan centaršut uputio Jurčević koji je tek dvije minute ranije ušao u igru. Pored dvojice domaćih igrača najspretniji je bio Mihret Topčagić koji je glavom pogodio za 1-0 Osijeka.

U sljedeće dvije minute oba su sastava imala odlične šanse nakon dalekometnih udaraca. Za Kizilžar je prijetio Jakovljev, dok su Jurčević i Kleinheisler imali šansu povećati na 2-0.

U 68. minuti Osijek se još jedan korak približio pobjedi. Tada je, naime, drugi žuti karton dobio domaći igrač, Brazilac Gian Martins. Do drugog gola Osječani su došli u 76. minuti kada je odlično s 20 metara potegnuo Kleinheisler i zabio za 2-0.

U završnici se, pak, dogodio raritetni pogodak kada je u 84. minuti Nejašmić pogodio vlastitu mrežu. Gotovo sa sredine travnjaka Nejašmić je vraćao loptu Ivušiću, ali je obavio to posve neprecizno i lopta je kraj istrčalog osječkog golmana otišla u mrežu.

Zabio je Osijek do kraja i treći pogodak, ali je poništen zbog zaleđa.

Uzvratna se utakmica igra u Osijeku za sedam dana, a podsjetimo kako će ovog četvrtka prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige odigrati i nogometaši Rijeke. Oni će na svojoj Rujevici dočekati švedski Djurgarden te taj susret počinje 20.30 sati.

Konferencijska liga, 2. pretkolo (prva utakmica):

Kizilžar - Osijek 1-2 (Nejašmić 84-ag / Topčagić 58, Kleinheisler 76)

Tagovi: NK Osijek, stadion Osijeka, Mihret Topčagić, Nenad Bjelica, Laszlo Kleinheisler
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE