GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oršić propušta utakmicu protiv Brazila

Oršić propušta utakmicu protiv Brazila
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2022 / 17:36
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Krilni igrač hrvatske nogometne reprezentacije Mislav Oršić propustio je posljednji trening "Vatrenih" uoči sutrašnjeg susreta protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru.

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Brazila odradile su posljednje treninge uoči sutrašnjeg susreta četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Katru.

"Vatreni" su trenirali u svojoj bazi Al Ersal 3, a "Selecao" na stadionu Al Arabi. Po već ustaljenoj praksi treninzi su bili otvoreni prvih 15 minuta, nakon čega su izbornici Zlatko Dalić i Tite mogli u miru i bez "znatiželjnih očiju" slagati za završnu taktiku za sutrašnji ogled na stadionu Education City.

Nažalost, Dalić niti ovoga puta nije imao sve snage na broju. Krilnig igrača Dinama uhvatila je lagana viroza i ostao je u hotelu, što znači da Oršić gotovo sigurno neće startati protiv Brazila.

Dobra je vijest kako su se treninzima priključili Josip Stanišić i Marcelo Brozović, a normalno je trenirao i Borna Sosa koji zbog viroze nije konkurirao za ogled protiv Japana. Stanišić također, nije bio u krugu kandidata za osminu finala zbog ozljede mišića, dok je Brozović dobio dan odmora više nakon što je protiv Japana odigrao 120 minuta i pretrčao ukupno 16.7 kilometara čime je srušio rekord na Svjetskom prvenstvu.

Malo je vjerojatno da će Dalić napraviti previše promjena u početnoj postavi. Možda jednu ili dvije. Posljednja linija bi trebala ostati ista, tek je upitno hoće li zaigrati Sosa ili Barišić.

Ključna hrvatska osovina Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić zadržati će svoja mjesta na terenu, no Modrić i Kovačić moraju biti oprezni jer su jedan karton udaljeni od suspenzije, baš kao i Borna Barišić i Dejan Lovren. Ivan Perišić i Andrej Kramarić spremni su, a treba vidjeti za koga će se Dalić odlučiti u napadu, za Marka Livaju, Brunu Petkovića ili Antu Budimira.

Što se tiče Brazila, oni će biti bez Gabriela Jesusa i Alexa Tellesa, za koje je SP završio zbog ozljeda koljena, dok je Alex Sandro neizvjestan zbog problema s kukom.

Ako Juventusov branič neće biti sposoban za nastup, njegov klupski suigrač Danilo vjerojatno će nastaviti na poziciji lijevog beka, pridruživši se Thiagu Silvi, Marquinhosu i Ederu Militaou u zadnjoj liniji.

Militao je jedan od tri brazilska igrača zajedno s Fredom i Brunom Guimaraesom koji su samo jedan žuti karton udaljeni od propuštanja potencijalne polufinalne borbe.

Prva brazilska zvijezda Neymar oporavio se od ozljede gležnja i protiv Koreje se upisao među strijelce. Krilne pozicije bi trebali zauzeti Raphinha i Vinicius Junior, dok Richarlison ima osigurano mjesto u napadu.

Fotografija: Drago sopta, HNS

Tagovi: Mislav oršić, hrvatska nogometna reprezentacija, Josip Stanišić, Marcelo Brozović
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE