GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oršić i Majer golčinama donijeli pobjedu Dinamu u derbiju

Oršić i Majer golčinama donijeli pobjedu Dinamu u derbiju
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 19:59
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Dinamo je u zaostalom susretu 13. kola na Maksimiru pobijedio Hajduk 3:1. Hajduk je poveo golom Caktaša u 6. minuti, a onda je Mislav Oršić s dva krasna gola u 15. i 18. minuti kreirao veliki preokret i donio Modrima vrijednu pobjedu. Treći gol za Dinamo zabio je Lovro Majer u 84. minuti.

U prvih 45 minuta gledali smo fantastičan nogomet. Bilo je to možda i najzanimljivije i najkvalitetnije poluvrijeme ove sezone u HNL-u.

Hajduk je počeo odlično. U petoj minuti je Caktaš pogodio vratnicu, a minutu kasnije je Vušković nakon kornera glavom zabio za 0:1.

Dinamo je dvije minute kasnije tražio kazneni udarac nakon dvojbenog duela Majera i Simića. Sudac Zebec tražio je pomoć VAR sobe, a onda je pustio da se igra dalje.

Minutu kasnije Dinamo je zabio. Petković je lijepo pogodio sa 16 metara, ali gol mu je poništen jer je asistent Gavranović bio u zaleđu.

A onda u samo tri minute veliki preokret u režiji sjajnog Mislava Oršića. U 15 minuta je zabio možda i najljepši gol sezone. Petković mu je dodao, a krilni igrač Modrih s 18 metara pogodio je suprotne rašlje Kalinića. Tri minute kasnije Oršić je iskoristio to što je obrana Hajduka bila visoko, sjurio se prema golu, slomio je Simića, i s desetak metara pogodio je iste one rašlje kao i tri minute kasnije.

Do kraja poluvremena igra se smirila, nije bilo nekih velikih šansi, a Zoran Mamić je u prvih 45 minuta napravio čak četiri zamjene.

U nastavku Hajduk je bio puno bolja ekipa. Dinamo je u drugih 45 minuta praktički nestao s terena, a gosti su redali šansu za šansom. Umut je pogodio gredu i promašio čisti zicer, Jakoliš je glavom tukao zamalo pokraj vratnice, a Livaković je čudesno, refleksnom paradom obranio udarac Dolčeka. Dinamo je odigrao jako loše drugo poluvrijeme, ali je ipak uspio do kraja zabiti i treći gol. Lovro Majer je efektno škaricama zabio iz prvog udarca Dinama u drugom poluvremenu.

DINAMO: Livaković - Moharrami - (od 16. Perić), Lauritsen, Theophile-Catherine (od 46. Franjić), Gvardiol - Ademi, Ivanušec - (od 33. Jakić), Oršić, Majer - Gavranović (od 46. Kastrati), Petković. Trener: Zoran Mamić.

HAJDUK: Kalinić - Todorović, Vušković, Simić, Čolina - Jurić (od 78. Nejašmić) - Jakoliš (od 69. Diamantakos), Atanasov, Jradi (od 46. Dolček), Caktaš - Umut Nayir. Trener: Paolo Tramezzani.

Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Pomoćnici: Zobenica (Velika Gorica) i Crnčić (Vrbovec). Četvrti sudac: Bel (Osijek). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Kezele. Delegat: Vučemilović (Osijek).

Stadion Maksimir. Bez gledatelja.

Žuti kartoni: Jradi (25, povlačenje), Franjić (48, preoštar start), Jakoliš (49, preoštar start), Jurić (75, preoštar start), Perić (79, start s leđa)

Foto: Igor Šoban, Pixsell

Tagovi: Mislav Oršić, Lovro Majer, Dinamo, Hajduk, Dominik Livaković, Zoran Mamić
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE