GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Olmo donira dio svoje plaće Hrvatskoj

Olmo donira dio svoje plaće Hrvatskoj
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2020 / 14:35
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Dani Olmo, bivši nogometaš Dinama, a danas Leipziga pridružio se karitativnom pokretu Common Goal. Pokret potiče profesionalne nogometne igrače, trenere i klubove da najmanje jedan posto svojih plaća uplate u kolektivni fond koji podržava nogometne dobrotvorne akcije diljem svijeta, kako bi se izgradila održiva i trajna veza između nogometne industrije i društvenih promjena.

Osnivač pokreta je Jurgen Griesbeck, a suosnivač poznati nogometaš Juan Mata.

Zajednički cilj jest da nogomet na najučinkovitiji i najodrživiji način pruži dugoročni društveni utjecaj na globalnoj razini.

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin je prvi nogometni čelnik koji se pridružio pokretu s uvjerenjem da nogomet ima moć promijeniti svijet. Članovi pokreta su između ostalih Jurgen Klopp, Mats Hummels, Serge Gnabry, Julian Nagelsmann, Kasper Schmeichel, Paulo Dybala, Megan Rapinoe...

Uplate su adresirane na nevladine organizacije u državama koje onda novac uplaćuju potrebitima.

Zanimljivo jest da je Dani Olmo postotak od svoje plaće odlučio uložiti u - Hrvatsku! Iako je Španjolac i reprezentativac Furije, Dani je donio odluku da svoj novac ne donira u svoju domovinu, nego u svoju, kako je uvijek govorio - drugu domovinu!

- Kroz Common Goal želim podržati projekte u Hrvatskoj, zemlji u kojoj sam proveo mnogo godina. Želim prije svega pomoći djeci u Hrvatskoj koja imaju pravo na sretno djetinjstvo i obrazovanje bez obzira na nacionalnost ili spol. Djeca su također jako patila u ratu koji se vodio u Hrvatskoj, zato sam odlučio pomoći - kazao je Olmo.

Velika je to i sjajna gesta mladog Španjolca koji je oduševljavao svojim igrama u Dinamu. Mnogi kad odu iz kluba ili države u kojoj su igrali zaborave, Olmo nije.

Tagovi: Dani Olmo, Common Goal, Dinamo, Jurgen Klopp, Mats Hummels, Serge Gnabry, RB Leipzig, Aleksander Čeferin, UEFA
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE