GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odluka o otkazivanju Wimbledona čini se neizbježnom

Odluka o otkazivanju Wimbledona čini se neizbježnom
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 14:46
Autor: SEEbiz / H
LONDON - U tijeku je serija kriznih sastanaka na kojima će biti odlučeno hoće li ove godine biti održan najslavniji teniski turnir u svijetu, onaj na travi All England Cluba u Wimbledonu, no prema vijestima koje stižu sa mnogih strana povezanih s odlukom, čini se kako se po prvi put nakon Drugog svjetskog rata u Wimbledonu neće igrati, javlja britanski BBC.

Wimbledon bi prema originalnom teniskom kalendaru trebao započeti 29. lipnja, a Roland Garros koji je trebao biti održan krajem svibnja i početkom lipnja, već je premješten za kraj rujna.

"Svi čekamo tu odluku. To je sljedeći veliki događaj koji je još uvijek u teniskom kalendaru", izjavio je za BBC Radio 4 britanski Davis Cup reprezentativac Jamie Murray.

Prema saznanjima BBC-ja odluku o otkazivanju svih turnira na travnatoj podlozi zajednički će u sljedećih 48 sati donijeti Birtanska teniska udruga (LTA), Udruga teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska udruga (WTA).

Zašto se ne razmišlja o mogućoj odgodi i premještanju turnira u neki drugi turnir, pokušao je pojasniti Jamie Murray.

"Teško je micati turnir, jer iza Wimbledona su turniri koji su još uvijek u kalendaru u ovom trenutku. Treba imati na umu i druge faktore kao što je danja svjetlost. Sa svakim novim tjednom dani su sve kraći, a u Wimbledonu se obično svakoga dana igra do devet ili deset navečer."

U All England Clubu su uvjerni da neće imati problema s povratom novca onima koji su već kupili svoje ulaznice.

Prema sadašnjoj odluci vodećih teniskih organizacija svi su turniri otkazani do 7. lipnja, a nova odluka bi taj rok produžila najmanje do 13. srpnja.

Tagovi: Wimbledon, All England Club, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE