GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlična predstava Ivice Zubca u Houstonu

Odlična predstava Ivice Zubca u Houstonu
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2022 / 08:19
Autor: SEEbiz / H
HOUSTON - Ivica Zubac postavio je rekord NBA karijere u blokadama i spasio LA Clipperse poraza. U tijesnoj pobjedi u Houstonu 99:98 hrvatski je centar postigao 14 koševa, 15 skokova i čak šest blokada.

Pogodio je svih pet pokušaja iz igre i četiri od šest slobodnih bacanja, a imao je i tri asistencije, jednu ukradenu i četiri izgubljene lopte. S 15 skokova izjednačio je osobni učinak sezone, a sa šest blokada postavio rekord karijere. Posljednja, šesta bila je ključna za pobjedu njegove momčadi.

Pri vodstvu Clippersa 97:95 Dennis Schröder sjurio se prema košu, koji je čuvao Zubac te zatvorio put, pa je Nijemac podvalio loptu Christianu Woodu, koji se digao na zakucavanje i naletio na Zupčevu visoko ispruženu ruku. Suci su prvo hrvatskom centru dosudili prekršaj, ali su nakon trenerskog izazova i pregleda snimke promijenili odluku.

Iako se u preostalih 16 sekundi još svašta događalo, a Jalen Green je promašio dvije trice za Rocketse, Zupčeva je blokada ostala ključni obrambeni potez za vrijednu pobjedu kojom su Clippersi ostali u lovu na šesto mjesto i direktni plasman u doigravanje.

Zubac je u igri proveo 34 minute, među kojima gotovo svih posljednjih 14, osim u nekoliko kratkih situacija kada su to zahtijevali matchupovi, nakon što je dva dana ranije zadnjih 18 minuta gradskog derbija protiv Lakersa proveo na klupi.

"Nisam imao dovoljno energije protiv Lakersa, sve mi je bilo prebrzo i to mi je bio poziv na buđenje", rekao je Zubac o prvoj utakmici nakon jednotjedne All-Star stanke koja ga je očito malo uspavala. No već u sljedećoj pokazao je daleko bolje lice.

Prvi strijelac Clippersa bio je Reggie Jackson s 26 koševa, a nijedan od preostalih suigrača nije zabio više od Zupca. Rocketse je predvodio Garrison Mathews sa 17 koševa.

Drugi hrvatski košarkaš u NBA ligi imao je slabu večer za svoje standarde. Utah je gostovala u Phoenixu kod vodeće momčadi lige, koja je do daljnjega oslabljena zbog ozljede Chrisa Paula, i slavila 118:114. Bojan Bogdanović u tu je pobjedu ugradio 11 koševa (šut 5/13, trice 1/5), dva skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Prvi strijelac Jazza bio je Donovan Mitchell s 26 koševa, a Sunse je s 30 predvodio Devin Booker.

Tagovi: Ivica Zubac, Los Angeles Clippers, Bojan Bogdanović
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE