GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljena službena himna EURO 2020. (VIDEO)

Objavljena službena himna EURO 2020. (VIDEO)
SPORT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2021 / 15:30
Autor: SEEbiz
LONDON - Nešto manje od mjesec dana prije početka Europskog nogometnog prvenstva, UEFA je objavila službenu himnu za UEFA EURO 2020. pod nazivom "We Are The People".

Na pjesmi legendarnog nizozemskog DJ-a / producenta Martina Garrixa gostuju i Bono i The Edge.

"Stvaranje glazbe za jedan od najvećih sportskih događaja na svijetu, zajedno s Bonom i The Edgeom, bilo je nevjerojatno iskustvo", rekao je Garrix za UEFa-in portal.

"Jako sam ponosan na ono što smo radili i uzbuđen što smo to napokon podijelili sa svijetom," dodao je nizozemski DJ i producent.

Pjesma slavi glavnu temu Eura 2020. - zajedništvo, pogotovo u svjetlu svih izazova s kojima se svijet u posljednje vrijeme suočio, a s naglaskom na posebnost ovog turnira koji se po prvi puta igra diljem cijele Europe.

Predstavljanje pjesme je organizirano u Londonu, na velikim ekranima kultnog stadiona Wembley.

"Nogomet i glazba imaju moć okupljati ljude. Oni su vektori strasti i osjećaja, a kombinirajući ih produbit će daljnje navijačko slavlje turnira, kao i dosezanje nove publike. Uz zvjezdanu postavu koju smo okupili kako bismo stvorili službenu glazbu turnira, sigurni smo da radimo upravo ovo," naglasio je UEFA-in direktor marketinga Guy-Laurent Epstein.

Europsko prvenstvo će se održati diljem Europe od 11. lipnja do 11. srpnja, a igrat će se u 11 gradova. Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London, München, Rim, Sankt Peterburg, Sevilla bit će domaćini utakmica ovog ljeta, a EP počinje na stadionu Olimpico u Rimu 11. lipnja susretom Italija i Turska.

Finale će se igrati na londonskom stadionu Wembley 11. srpnja 2021.

Podsjetimo na EURO-u će nastupiti i hrvatska reprezentacija. "Vatreni" otvaraju turnir 13. lipnja na Wembleyju protiv Engleske. Pet dana kasnije svjetske doprvake u Glasgowu očekuje ogled protiv Češke, a nastup u skupini D Dalićevi odabranici će zaključiti protiv Škotske, ponovo na stadionu Hampden Park 22. lipnja.

Tagovi: EURO 2020., Guy-Laurent Epstein, Bono Vox, Martin Garrix
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE