GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nurkić želio kupiti cjepivo za cijelu BiH, ali nije uspio

Nurkić želio kupiti cjepivo za cijelu BiH, ali nije uspio
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2021 / 13:20
Autor: SEEbiz / tportal
SARAJEVO - Jusuf Nurkić (26) najbolji je košarkaš BiH, nekad je igrao za Cedevitu, a danas je zvijezda NBA lige u dresu momčadi Portland Trail Blazersa. Želio je Nurkić pomoći svojoj zemlji tako da u SAD-u za cijelu BiH kupi cjepivo protiv koronavirusa, ali naišao je na nepremostiv problem.

Od početka pandemije koronavirusa Jusuf Nurkić (26) izgubio je baku i još nekoliko članova bliže obitelji te je odlučio pomoći svojoj domovini tako da u SAD-u kupi cjepivo za cijelu državu! Jer BiH je koronavirus doslovno poharao, više je od 200.000 zaraženih i gotovo 10.000 preminulih.

U isto vrijeme cjepiva nema, u potpunosti je cijepljeno samo oko pet posto ukupnog stanovništva, pa je Nurkić odlučio krenuti u humanitarnu akciju te na sve načine pokušava nabaviti cjepiva za stanovništvo BiH! Novac mu nije problem jer trenutno u Portlandu zarađuje nešto više od 12 milijuna dolara na godinu, ali...

'U BiH nema dovoljno cjepiva za sve, primili su tek nekoliko donacija. Ja sam već bio spreman za nabavku doza za sve stanovnike moje domovine, izrađen je bio i financijski plan, kao i logistika. Nažalost, ništa od toga', kazao je razočarani Jusuf Nurkić u razgovoru za američke medije te utučeno nastavio:

'Čak i da pronađem potencijalnog prodavača, izgleda da američki zakoni ne dozvoljavaju prodaju cjepiva van države, sve dok se ne cijepe svi Amerikanci. Ne znam što da više radim, sve sam pokušao...'

Posebno ga ljuti činjenica što u SAD-u velike količine cjepiva jednostavno propadaju jer se brojni Amerikanci ne žele cijepiti, a njegovoj bi zemlji itekako koristile. Pokušao je kupiti i ta cjepiva kojima se bližio istek roka trajanja.

'Toliko zemalja pati, a SAD, koji je očito broj jedan u svijetu, ima cjepiva koja ljudi ne žele. Čovječanstvo nas je iznevjerilo. Zar ne bi sve zemlje trebale dobiti nešto od tih cjepiva?', razočarano je pričao Jusuf Nurkić koji je prošlog ljeta zbog koronavirusa izgubio voljenu baku:

'Preživjela je covid nakon 17 dana borbe, a onda je 19. dan dobila srčani udar. Nevjerojatno. Želio sam samo sjesti na avion i otići kući na sprovod. Da mogu ponovno birati, vjerojatno bih to i učinio, ali teško je kad si tako daleko', otkrio je Nurkić.

Tagovi: Jusuf Nurkić, cjepivo protiv koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE