GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nuggetsi razbili Miami u prvoj utakmici NBA finala

Nuggetsi razbili Miami u prvoj utakmici NBA finala
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2023 / 07:53
Autor: SEEbiz
DENVER - Denver Nuggetsi uvjerljivo su otvorili finalnu seriju NBA lige i u prvoj utakmici pred svojim navijačima pobijedili Miami Heat 104:93 te napravili prvi korak prema prvom, povijesnom naslovu, za koji mu trebaju još tri pobjede. Denver je nastavio niz nepobjedivosti u svojoj dvoranu i play-offu i u devetoj utakmici, a Miami se prvi put našao u zaostatku u seriji.

Nikola Jokić ostvario je deveti triple-double ovogodišnjeg doigravanja i postao prvi igrač s takvim učinkom na debiju u finalu nakon Jasona Kidda 2002. godine. Završio je s 27 poena (šut 8/12, slobodna bacanja 10/12), 10 skokova i 14 asistencija, a Jamal Murray zabio je 26 uz šest skokova i 10 asista.

Nikola Jokic is the second player in NBA history to register a triple-double in their NBA Finals debut, per @Stathead. Jason Kidd did it in Game 1 of the 2002 Finals.

Sve prednosti koje su Nuggetsi imali na papiru pokazale su se točnima. Miami zasad nije pronašao način kako zaustaviti igru dva na dva Jokića i Murraya jer zona koja im je dobila seriju protiv Bostona ne funkcionira protiv šuterske momčadi s distributorom u sredini. Za većinu rotacijskih igrača Heata finale se pokazalo kao prevelika scena, a bez njihova doprinosa Miami je nemoćan.

Nuggetsi su već u prvom poluvremenu stvorili veliku prednost od 17 poena. I Nikola Jokić i Jimmy Butler više su se posvetili kreiranju za suigrače, ali Butlerovi jednostavno nisu pogađali otvorene šuteve i imali su samo 4/17 za tricu, a posebno je zakazao junak finala Istoka Caleb Martin bez ijednog poena, dok je Jokić već imao double-double s 10 poena i 10 asistencija, uz samo tri šuta iz igre.

U nastavku je bilo najviše 24 razlike, a Miami se serijom 11:0 vratio na minus 10 nekih devet minuta prije kraja, a dvije i pol do sirene na samo devet poena zaostatka, ali svaki put bi Denver odgovorio s dva vezana uspješna napada i vratio se na sigurniju distancu.

Iako se Miami zasad nije pokazao kao dostojan rival Nuggetsima u finalu, ima još puno prostora za poboljšanja jer je na startu serije pokazao šokantan nedostatak agresivnosti, koji je rezultirao sa samo dva slobodna bacanja za cijelu momčad, u usporedbi s Denverovih 20.

U završnici je Heat pronašao petorku s Haywoodom Highsmithom, koji je postigao i 18 poena, koja je zonom uspjela poremetiti napad domaćina, a do kraja su šut za tricu popravili na prihvatljivih 33%. Posljednju četvrtinu Miami je dobio 30:20 i ako takvu igru prenese u sljedeću utakmicu, mogao bi zakomplicirati seriju. Druga utakmica igra se ponovno u Denveru u noći s nedjelje na ponedjeljak u 2 sata prema hrvatskom vremenu.

Tagovi: Denver Nuggets, Nikola Jokić, Miami Heatr, Jimmy Butler
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE