GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nuggetsi razbili Buckse u okršaju najboljih u ligi

Nuggetsi razbili Buckse u okršaju najboljih u ligi
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2023 / 08:48
Autor: SEEbiz / index.hr
DENVER - Prvu od dvije utakmice protiv najboljih momčadi Istoka i najvećih konkurenata Nikole Jokića za titulu MVP-a Denver Nuggetsi odigrali su izvrsno i uvjerljivo pobijedili Milwaukee Buckse 129:106. I Jokić i Giannis Antetokounmpo postigli su po 31 poen.

Srpski centar šutirao je 10/20 iz igre i 10/11 iz slobodnih bacanja, podijelio 11 asistencija i uhvatio šest skokova, uz jednu ukradenu i tri izgubljene lopte. Greek Freak je gađao 13/22 iz igre i 5/7 s linije, uz devet skokova te po četiri asistencije, ukradene i izgubljene lopte.

Jokić je imao bolju podršku, prvenstveno u Jamalu Murrayu koji je ubilježio 26 poena i devet asistencija te Michaelu Porteru Jr. (19), dok su kod Bucksa Khris Middleton, Brook Lopez i Grayson Allen dodali po 13 poena.

Osim leđne tehnike s prethodne snimke, kojom je pod košem cijelo vrijeme vozao jednog od najboljih obrambenih centara lige Lopeza, Jokić se opet istaknuo i fenomenalnim dodavanjima, poput ovog kad je bez gledanja pronašao Aarona Gordona u kutu.

Nuggetsi su 50. pobjedom sezone učvrstili vodstvo na vrhu Zapada ispred Memphisa i Sacramenta, dok su Bucksi i nakon 21. poraza ostali prvi na Istoku. Njima je prvi pratitelj Boston, a Philadelphia je kiksala treći put u četiri utakmice i gubi korak u utrci za drugim mjestom.

Sinoć su je 125:105 svladali Phoenix Sunsi, koji još čekaju oporavak Kevina Duranta, bez kojeg ih je opet predvodio Devin Booker s 26 poena. Joel Embiid, trenutačno prvi favorit za MVP-a, završio je s 28 poena i 10 skokova, a najbolji strijelac Sixersa, koji su opet bili bez Jamesa Hardena, bio je Tyrese Maxey s 37 poena.

Sunsi su tako ponovno preuzeli četvrto mjesto Zapada preskočivši LA Clipperse, koji su kod kuće doživjelo težak poraz od New Orleansa 131:110. Pelicanse su predvodili Brandon Ingram i Trey Murphy III s po 32 poena, a kod Clippersa nitko nije zabio više od 18 Bonesa Hylanda.

Kawhi Leonard imao je očajnu šutersku večer (4/16) i završio samo s 12 poena, a Ivica Zubac odigrao je vrlo korektno, ali je na parketu proveo samo 17 i pol minuta. Završio je s 13 poena (šut 6/7, bacanja 1/2), pet skokova, dvije asistencije i dvije blokade.

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets, Giannis Antetokounmpo
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE