GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi film Ognjena Sviličića "Glas" od 23. siječnja u kinima

Novi film Ognjena Sviličića
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2020 / 19:55
Autor: od 23. siječnja u kinima
ZAGREB - "Glas", novi film Ognjena Sviličića, u kojem se pet godina nakon nagrađivanog "Takva su pravila" ponovno bavi borbom pojedinca s okolinom kroz prizmu tinejdžera, počinje od 23. siječnja igrati u hrvatskim kinima.

U središtu priče je Goran koji dolazi u internat gdje se nađe pod pritiskom instant-religije koja se ondje nameće, stoji u najavi distributera 2i Film. "Čvrsta stava da vjera ne smije biti prisilna, on pruža otpor svojoj okolini, čak i kad se svi okrenu protiv njega", dodaje se.

Po riječima redatelja, to je priča o otporu pojedinca kolektivu u kojoj glavne uloge imaju djeca, tinejdžeri koji se tek formiraju kao osobe, a koje kamera hvata u trenucima kad prave svoje odluke o konformizmu i kada promišljaju o vjerodostojnosti informacija koje dobivaju od starijih, odnosno od institucija.

Na kraju jedan od njih, glavni lik, uspije poljuljati njihove stavove i uzdrmati svijet u kojem se do tada nije propitivalo ništa što im je bilo dano, napominje Sviličić o novom filmu, koji je svjetsku premijeru imao u listopadu na Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu u Južnoj Koreji, najvećem azijskom festivalu.

Glume Franko Jakovčević, Belma Salkunić, Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić i drugi.

Scenaristi su Marijana Verhoef i Ognjen Sviličić, direktor fotografije Marinko Marinkić, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Ivana Škrabalo, snimatelj zvuka Igor Popovski, dizajneri zvuka Igor Perović i Ivan Kljajić, kostimografkinja Emilija Ivanovska Atanasovska te slikarica maske Iva Kurobasa.

Film je nastao u koprodukciji Maxima filma, Biberche productions i Skopje film studija. Producent je Damir Terešak, a koproducenti su Nikolina Vučetić Zečević i Tomi Salkovski.

Tagovi: Ognjen Sviličić, Franko Jakovčević, Belma Salkunić, Karla Brbić, Goran Bogdan
PROČITAJ I OVO
Hrgović će uskoro imati meč karijere
BOKS
Hrgović će uskoro imati meč karijere
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović će 1. lipnja u Rijadu na Matchroom vs. Queensberry: 5v5 priredbi odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois.
Sigurdsson se uoči turnira u Norveškoj odrekao jednog od najiskusnijih rukometaša
IZBORNIK
Sigurdsson se uoči turnira u Norveškoj odrekao jednog od najiskusnijih rukometaša
ZAGREB - Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača za skorašnji pripremni turnir u Oslu od 6. do 12. svibnja 2024. godine.
HNS ne smije organizirati navijačke zone u Hrvatskoj i Njemačkoj tijekom Eura
ODLUKE
HNS ne smije organizirati navijačke zone u Hrvatskoj i Njemačkoj tijekom Eura
ZAGREB - Hrvatski nogometni savez neće sudjelovati u organizaciji navijačkih zona tijekom Eura 2024. zbog marketinških uvjeta koje je postavila UEFA.
Francuzi spremaju rezervni plan za Olimpijadu zbog straha od terorizma
STRAH OD TERORIZMA
Francuzi spremaju rezervni plan za Olimpijadu zbog straha od terorizma
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron pokrenuo je odbrojavanje 100 dana do Olimpijskih igara u Parizu u ponedjeljak pritom umirujući javnost glede sigurnosti oko ceremonije otvaranja na Seini,priznavši po prvi put postojanje planova B i C u slučaju terorističke prijetnje.
Stanišić srušio rekord star 55 godina
REKORDI
Stanišić srušio rekord star 55 godina
LEVERKUSEN - Pobjedom nad Werder Bremenom Bayer Leverkusen osigurao je prvu povijesnu titulu prvaka Njemačke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE