GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi double-double Ivice Zubca

Novi double-double Ivice Zubca
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.12.2022 / 09:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski košarkaš Ivica Zubac upisao je novi "double-double" na parketima NBA lige.

Zubac je u porazu Los Angeles Clippersa na gostovanju kod Boston Celtica 110-116 za 30 minuta zabio 13 koševa uz 11 skokova ostvarivši svoj 14. "double-double" ove sezone. Zubac je iz igre gađao 6-9, a s linije slobodnih bacanja 1-4.

Tri tjedna nakon što su Clippersi nanijeli Celticsima najteži poraz ove sezone (93-113), Boston je uzvratio.

Domaćin je vodio veći dio utakmice, u drugoj dionici imali su i +13 (50-37), no u posljednju četvrtinu ušlo se s minimalnim vodstvom Clippersa (85-84). Boston je na otvaranju posljednjeg perioda igre okrenuo rezultat u svoju korist (98-92), da bi manje od tri minute prije kraja imao deset koševa viška (112-102). LA se vratio serijom 8-1 smanjivši na 110-113, no Boston je s nova tri koša otklonio sve dvojbe.

Jayson Tatum sa 29 koševa i 11 skokova, te Jaylen Brown sa 29 koševa i sedam skokova predvodili su Boston, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Kawhi Leonard sa 26 koševa i osam skokova, te Paul George sa 24 koša i šest skokova.

Za Boston, vodeću momčad Istoka, bila je to 26. pobjeda uz 10 poraza, dok su Clippersi na četvrtom mjestu Zapada sa skorom 21-16.

Dallas je na krilima ponovo sjajnog Luke Dončića pobijedio Houston sa 129-114. Ovoga puta nije zabio 60 koševa, kao u utorak protiv New York Knicksa, zaustavio se na 35 koševa, 12 skokova i 13 asistencija za osmi "triple-double" sezone.

Christian Wood je dodao 21, Dwight Powell 19, a Tim Hardaway Jr. 18 koševa za Dallas koji je u pojedinim trenucima susreta imao i +25. Jalen Green je postigao 23 koša, Kevin Porter Jr. 17 i Jabari Smith Jr. 16 za Rocketse, koji su izgubili sedmi put u posljednjih osam utakmica.

Charlotte Hornetsi su na svom parketu porazili Oklahoma City Thunder 121-113 ostvarivši tek treću pobjedu u posljednjih 14 utakmica. Hornetse je do pobjede predvodio Lamelo Ball sa 27 koševa, deset skokova i devet asistencija, a dva koša manje ubacio je P.J. Washington. S druge strane najefikasniji su bili Shai Gilgeous-Alexander sa 28 koševa, te Josh Giddey sa 21 košem i 10 skokova.

Košarkaši New York Knicksa upisali su i peti uzastopni poraz, ovoga puta na gostovanju kod San Antonio Spursa sa 115-122.

U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Keldon Johnson sa 30 koševa, te Romeo Langford sa 23 koša. Goste je predvodio Julios Randle sa 41 košem, 11 skokova i sedam asistencija.

Tagovi: Ivica Zubac, Bojan Bogdanović, Jayson Tatum, Nikola Jokić, Luka Dončić, Detroit Pistons
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE