GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nogometni agenti kritiziraju FIFA-u

Nogometni agenti kritiziraju FIFA-u
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 10:43
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačko udruženje nogometnih agenata (DFVV) oštro je kritiziralo preporuku Međunarodne nogometne federacije (FIFA) za produženje ugovora s igračima tijekom krize s koronavirusom, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa.

Zbog ogromnih promjena uzrokovanih pandemijom koronavirusa, FIFA je izradila niz smjernica i preporuka za rješavanje praktičnih problema koji su nastali kao rezultat pandemije, posebice po pitanju ugovora igrača te sustava prelazaka igrača.

FIFA je preporučila da "igrački ugovori budu produženi do stvarnog kraja natjecateljske godine, što bi se trebalo poklapati s izvornim namjerama ugovornih stranaka kada je ugovor sklopljen te što bi trebalo očuvati sportski integritet i stabilnost".

"Slično načelo primjenjuje se i na ugovore koji trebaju početi s početkom nove natjecateljske godine, što znači da se stupanje na snagu navedenih ugovora odgađa do stvarnog početka sljedeće natjecateljske godine," stoji u objavi.

Međutim, izvršni direktor DFVV-a Gregor Reiters smatra kako o pitanju ugovora ne odlučuje krovna nogometna organizacija, već ugovorne strane.

"Produljenje sezone moglo bi pokrenuti mnoga pravna pitanja. Preporuka Fife nije primjenjiva", procijenio je.

FIFA-ini čelnici smatraju kako se nogomet našao u situaciji sličnoj potpunom gašenju organiziranog nogometa tijekom Drugog svjetskog rata.

Fifa je upozorila da nacionalne federacije ne mogu dati upute ili odrediti kada bi nogomet trebao početi igrati u nekoj od zemalja ili država članica FIFA-e.

"Svaka nacionalna organizacija mora donijeti ovu odluku u skladu s uputama svojih državnih tijela za javno zdravstvo", savjetuje Fifa.

"Ako postoje razlozi koji sprečavaju da se sezona završi 30. lipnja, mislim da je moguće da bi oni koji su pogođeni bili spremni razgovarati o pravnom okviru svojih ugovora kako bi pronašli rješenja", dodao je Reiter.

Tagovi: FIFA, Gregor Reiters, koronavirus, Gianni Infantino
PROČITAJ I OVO
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
HEROJ SEZONE
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
BERLIN - Der Spiegel navodi kako postoji šansa da u bliskoj budućnosti španjolski nogometni strateg Xabi Alonso, sadašnji trener Bayera, dobije svoju ulicu u Leverkusenu.
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
IN MEMORIAM
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
BERLIN - Bivši njemački nogometaš Bernd Hölzenbein, svjetski prvak 1974. uz Franza Beckenbauera i Gerda Müllera, preminuo je u 78. godini, objavio je u utorak Eintracht Frankfurt, klub u kojem je igrao 14 godina.
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
KOŠARKA
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
NEW YORK - Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre dolazi s najvećim zvijezdama. Poznato je 11 imena koja će imati za cilj donijeti novo zlato.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE