GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nogometna reprezentacija tijekom Eura imat će kamp u Rovinju

Nogometna reprezentacija tijekom Eura imat će kamp u Rovinju
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2021 / 13:13
Autor: SEEbiz / H
ROVINJ - Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza je odlučilo kako će hrvatska reprezentacija tijekom Europskog prvenstva umjesto u škotskom St Andrewsu boraviti u Rovinju, priopćio je u ponedjeljak HNS.

HNS je dobio preporuku Uefe da promijeni kamp reprezentacije zbog potencijalnog učinka mjera škotskih vlasti vezanih za epidemiju COVID-19 na hrvatsku reprezentaciju. Hrvatski nogometni savez nije želio riskirati mogućnost da zbog potencijalno jedne zaražene osobe među igračima i članovima stožera veći broj igrača mora u obaveznu samoizolaciju, te je odlučeno kako St Andrews neće biti kamp reprezentacije.

Nakon detaljne analize raspoloživih opcija te kroz intenzivnu komunikaciju s Uefom, rukovodstvo Saveza je u dogovoru sa stručnim stožerom, na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem, donijelo odluku da hrvatska reprezentacija tijekom Eura boravi u Rovinju, gdje je bila i tijekom prvog dijela priprema. "Vatreni" će odsjesti u hotelu Grand Park, a trenirati na igralištu NK Rovinj.

"Mislim da je u ovim okolnostima ovo najbolja odluka za reprezentaciju. Znamo da ćemo imati odlične uvjete, vrhunski smještaj i kvalitetan teren, a to u ovako kratkom roku drugdje ne možemo dobiti. Potrudit ćemo se imati svoj mir koji je također potreban, a s druge strane, podrška naroda može nam samo dati dodatnu energiju. S obzirom na cijelu priču s pandemijom, ovo je najbolji rasplet, imamo jedinstvenu priliku provesti prvenstvo u svojoj zemlji", izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

"Regirali smo odgovorno i brzo pronašli najbolje rješenje za reprezentaciju u ovim izuzetnim okolnostima. Nismo mogli dozvoliti da se boravkom u Škotskoj dovedemo u opasnost da veći dio momčadi mora u samoizolaciju. Reprezentacija u Rovinju ima provjereno odlične uvjete za boravak i za rad, a druge opcije u inozemstvu bi u ovom trenutku bile improvizacija. U Hrvatskoj smo doma, tu će nam biti najugodnije u ovim okolnostima i zato smo se svi složili da je to najbolja odluka", kazao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, Rovinj, Luka Modrić, Zlatko Dalić
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE