GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nikoličius: Ovo je za mene velika čast i odgovornost

Nikoličius: Ovo je za mene velika čast i odgovornost
HAJDUK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2021 / 14:54
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Litavski nogometni stručnjak Mindaugas Nikoličius (37), koji je posljednje tri godine proveo na mjestu sportskog direktora i člana uprave HNK Gorica, novi je sportski direktor Hajduka, objavio je u ponedjeljak splitski klub.

Novi sportski direktor "Bijelih" službeno je predstavljen na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak na Poljudu.

Litavski stručnjak stigao je nakon raskida ugovora s Goricom, a s Hajdukom je potpisao do ljeta 2024. godine.

"Niko je bio moj prvi i jedini izbor od samog početka. Neke stvari nisu se događale onako kako sam želio, ali u tom trenutku doneseš odluke i ideš dalje. Čekao sam da završi jesenski dio sezone, nakon toga pristupio sam gospodinu Niki i želio sam vidjeti da li se razumijemo. Imali smo tri sastanka, shvatio sam da dijelimo iste vrijednosti i pogled na to gdje bi Hajduk trebao biti i kako do toga doći," istaknuo je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

Zanimljivo, Nikoličius je treći stranac sportski direktor Hajduka posljednjih godina.

U lipnju 2013. na Poljud je stigao Šveđanin Jens Andersson, a "trajao" je do lipnja. Tri godine kasnije na Poljud je došao Portugalac Mario Branco koji se zadržao do lipnja 2018. Ovoga puta na Poljud je stigao Nikoličius.

"Želio bih se zahvaliti predsjedniku na pozivu kao i ljudima u Gorici gdje sam proveo protekle tri godine i na to razdoblje sam ponosan. Ovo je za mene velika čast i odgovornost, kada sam saslušao predsjednikovu viziju nisam dvojio oko dolaska. Ovo je i veliki izazov, ali vjerujem u sebe i siguran sam da s puno rada možemo napraviti velike stvari," kazao je Mindaugas Nikoličius.

Otkrio je hoće li možda iz svog bivše kluba Gorice dovesti na poljudu vratara Kristijana Kahlinu i veznjaka Kristijana Lovrića.

"Imamo dovoljno igrača i prvo moramo vidjeti situaciju s kadrom koji imamo. Što se tiče Kahline, imamo dosta vratara, a što se tiče Lovrića, on je preskup," istaknuo je.

Dodao je kako je Primorac glavni trener, ali i da se to može promijeniti u narednim danima.

Prvi posao u nogometu započeo je radeći u nogometnom savezu Litve 2005. godine, a već 2006. godine škotski Heart of Midlothian angažirao ga je kao sportskog direktora te je na tom mjestu ostao do 2008. godine.

Zatim je 2010. godine prihvatio poziv litavskog Žalgirisa u kojem je sedam godina obnašao funkciju sportskog direktora i člana Uprave.

Tijekom karijere sportskog direktora u navedenim klubovima osvojio je ukupno 17 različitih trofeja.

Po zanimanju je pravnik, a tečno govori litavski, engleski, njemački i ruski jezik. Služi se i poznaje osnove hrvatskog jezika.

Hajduk se trenutačno nalazi na petom mjestu Prve HNL sa 17 bodova, čak 16 manje od vodećeg Dinama.

Foto: Hajduk

Tagovi: Mindaugas Nikoličius, Hajduk, Kristijan Lovrić, Kristijan Kahlina, Gorica, Lukša Jakobušić
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE