GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nikola Mektić i Mate Pavić odveli Hrvatsku preko domaćina do polufinala Davis Cupa

Nikola Mektić i Mate Pavić odveli Hrvatsku preko domaćina do polufinala Davis Cupa
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2021 / 07:49
Autor: SEEbiz / H
TORINO - Hrvatska teniska vrsta pobijedila je u četvrtifnalu Davis Cupa u Torinu Italiju s 2-1 i plasirala se u polufinale, gdje ih u petak u Madridu čeka bolji iz dvoboja Kazahstan - Srbija.

Pobjednički bod Hrvatskoj donio je par Nikola Mektić - Mate Pavić koji je slavio protiv Fabia Fogninija i Jannicka Sinnera s 6-3, 6-4 za sat i 20 minuta igre.

Hrvatska će ovo biti peto polufinale u Davis Cupu, uz dva osvojena naslova.

Prije samog meča, talijanski izbornik Filippo Volandri odlučio je Simonea Bollelia zamijeniti sa Sinnerom.

Pavić i Mektić su meč počeli samouvjereno i suvereno, kao najbolji svjetski par, pa je već u četvrtom gemu došlo do oduzimanja servisa. Hrvatski par je kod 5-2 propustio čak pet set-lopti, ali su gem kasnije, na svoj servis, realizirali šestu.

Nikola i Mate su na dominantan način prolazili kroz svoje servis-gemove, dok su početni udarci Talijana stalno bili pod pritiskom. To se isplatilo u sedmom gemu drugoga seta, kada Fognini radi dvostruku pogrešku kod servisa za 4-3, s splitsko-zagrebačka kombinacija je završila posao servisima. U tri meča u Torinu, Pavić i Mektić nisu na svoje servise dopustili nijednu 'break-loptu'.

Ranije je deseti tenisač svijeta Talijan Yannick Sinner pobjjedio Marina Čilića s 6-3, 6-7 (4), 3-6, a u prvom pojedinačnom dvoboju Borna Gojo je svladao Lorenza Sonega s 7-6 (2), 2-6, 6-2.

U sva četiri međusobna okršaja ovih dviju reprezentacija rezultat je bio tijesan za pobjednika, a samo je u Rimu 2001. odluka pala i prije petog meča. U Dubrovniku 2008. Mario Ančić je svladao Simonea Bollelija za 3-2, a u Torinu 2013. Fognini je nakon pet setova bio bolji od Ivana Dodiga.U Torinu su presudili parovi.

Tagovi: Nikola Mektić, Mate Pavić, Davis Cup
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE