GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nikola Jokić odigrao utakmicu sezone

Nikola Jokić odigrao utakmicu sezone
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2022 / 08:03
Autor: SEEbiz / index.hr
DENVER - Nikola Jokić odigrao je svoju najbolju utakmicu sezone, a njegovi Denver Nuggetsi stigli su do treće uzastopne pobjede nakon što su u noći na četvrtak svladali Washington Wizardse 141:128.

Sjajni srpski centar ubacio je 43 koša, dodao im 14 skokova, osam asistencija i pet osvojenih lopti, čime je pomogao Nuggetsima popraviti omjer pobjeda i poraza koji sada iznosi 17:10.

Do fantastičnog napadačkog učinka u samo 33 odigrane minute Jokić je stigao dominacijom ispod koša i uz nevjerojatan šut 17/18 za dva poena. Promašio je dvije trice, a ubacio devet od 10 slobodnih bacanja. Imao je i osam izgubljenih lopti. Posebno je dojmljiv bio početkom treće četvrtine kada je ubacio 15 od prvih 19 poena svoje momčadi, a za dva preostala koša asistirao.

Nakon utakmice je Jokić primio nagradu za najkorisnijeg igrača lige u prošloj sezoni. Ona se odnedavno zove Trofej Michaela Jordana i prvi je ikad takav uručen.

Najveću pomoć tijekom utakmice Jokić je imao u Bonesu Hylandu (23 koša, šest asistencija) i Aaronu Gordonu (22 koša, šest skokova, sedam asistencija). Najistaknutiji kod Washingtona bili su Kyle Kuzma (24 poena), Will Barton (22, devet asistencija) i Monte Morris (20, sedam asistencija).

Na terenu su sinoć bila i dvojica Hrvata. Detroit Pistonsi su u produžetku bili bolji od Charlotte Hornetsa 141:134, a za pobjedničku momčad je Bojan Bogdanović u 37 minuta igre ubacio 24 koša (šut 8/19) uz po četiri skoka i asistencije.

Do pobjede su stigli i Los Angeles Clippersi koji su svladali Minnesota Timberwolvese 99:88. Hrvatski centar sudjelovao je u pobjedi s dva koša i osam skokova za 17 odigranih minuta. Utakmicu je napustio zbog boli u koljenu. Paul George je predvodio pobjednike sa 17 poena, 11 skokova i 11 asistencija.

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets, Bojan Bogdanović, Jusuf Nurkić
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE