GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Niko Kranjčar u suzama na komemoraciji za Cicu: Naučio si me kako biti purger i Hrvat

Niko Kranjčar u suzama na komemoraciji za Cicu: Naučio si me kako biti purger i Hrvat
KOMEMORACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2021 / 13:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Obitelj, najbliži prijatelji, bivši suigrači i kolege oprostili su se danas od Zlatka Cice Kranjčara na komemoraciji koju je u zagrebačkom hotelu Westin organizirao Dinamo i obitelj Kranjčar.

Govore su čitali Mirko Barišić, predsjednik Dinama, Zorislav Srebrić, jedan od prvih Cicinih trenera u Dinamu, Ćiro Blažević, Cicin trener iz mitske '82. godine te na koncu i Cicin sin Niko Kranjčar. čiji je govor slomio prisutne i rasplakao mnoge koji su pratili komemoraciju putem video linka.

Komemoracija nije bila otvorena za javnost, a sprovod se održava od 15 sati na Mirogoju. Zlatko Kranjčar, ikona Dinama i Hrvatske, bit će pokopan u Aleji velikana.

Niko Kranjčar pročitao je dirljiv govor koji je slomio sve prisutne. Zahvalio je ocu i dugo plakao dok je govorio čemu ga je sve naučio.

- Bio si mi idol, bio si dobri duh i to ćeš još dugo ostati. Govorio si da je mene odgojila mama, ali nije ti to moj Cicek baš tak. Vodio si me na treninge u Rapid, dozvolio si mi da se zaljubim u nogomet. Pustio si me da se sam borim. Primjerom si me naučio da volim svoje i cijenim pripadnost, naučio si me kako biti Purger i Hrvat. Najveća lekcija koju sam od tebe naučio jest da smo na ovom svijetu svi jednaki. Svakome treba dati barem osmijeh, to nas ništa ne košta. I tata, ti nisi otišao, ti ćeš s nama uvijek ostati. Volim te, volimo te i od sveg srca ti hvala Tvoj sin, u suzama je čitao Niko, a na kraju govora kroz suze se i nasmijao u čast Cici kojem je osmijeh bio zaštitni znak.

Niko je na komemoraciju stigao u posebnoj, plavoj majici na kojoj je pisalo "Ponosan sam kaj sam purger."

- Baš si odlučio otići gore na dan kad su se otvorile terase kafića. Bio si im pojam gospoštine i dobri duh ovog grada. Ostat ćeš još to jako dugo, dugo.

- Gledam curicu kako prilazi lampionima i tvojoj slici. Pita tatu tko je bio ovaj striček. I tata krene. Bio si maskota i ljubimac svih Zagrepčana i Zagrepčanki i svih ljudi koji su iskonski voljeli naš Dinamo.

- Meni si bio tata i često si znao govoriti da je mene odgojila mama. Ali, nije ti to tako, znaš? Vodio si me da volim nogomet, kako da volim svoje i poštujem tuđe, kako biti purger i Hrvat. Ali najveća životna lekcija koju sam naučio je to da je svakom čovjeku važno dati vrijeme, pomoć i osmijeh.

- Vodeći me na druženja pokazao mi je što znači biti nekome prijatelj. Ne bumo se lagali, pokazao si i kako se provesti. I živjeti, Cicek moj. U trenutku, živjeti tu i sad.

- Ne bum sad prepričaval tvoje anegdote koje sam slušao. Ne bum ti rekel koliko boli da više nisu tu za Zemlji i koliko mi fališ. Hvala ti na podršci i ljubavi u mojim najtežim trenucima. Nisi otišao jer si u svima nama previše ostao. Cicek, volim te i volimo te. Od sveg ti srca hvala. Tvoj sin - rekao je Niko kroz jecaje. Niko je završio s "Cicek, you did it your way. Volim te, volimo te!" i poljupcem prema svojem ocu.


Zorislav Srebrić, bivši tajnik HNS-a i jedan od prvih Cicinih trenera u Dinamu
"Došao je s nepunih deset godina. Ponosni smo što je Zlatko Kranjčar dio naše povijesti, ne samo povijesti Dinama, već i cijele Hrvatske. Za navek te imamo rad, moj Cico", poručio je Srebrić.

Ćiro Blažević, Cicin trener u Dinamu, u suzama je održao govor.

"Dovoljno sam star, izgubio sam sve najmilije, ali ovo je kao da sam izgubio sina. Svi žale za njim. U Crnoj Gori, Srbiji, Iranu i u cijeloj Hrvatskoj. On nije bio samo igrač, on je bio čovjek s karizmom i čestitošću. Ostao je muž i otac, dostojanstven i veličanstven. S malim Nikom je išao na stadion... Gledam ja tog malog i kažem mu: Cico, što misliš hoću li i njega trenirati? Tako se dogodilo. Niko, nisi uspio ni blizu svoga tate. Živjet ćeš Cico, koliko će i Dinamo živjeti. A Dinamo živi vječno", rekao je Ćiro.

Govorio je i Mirko Barišić, predsjednik Dinama.

"Otišao je simbol Zagreba. Kada se kaže Kranjčar, odmah svi pomislimo na Dinamo. U povijesti Dinama bilo je puno dobrih igrača. ali Cici pripada posebno mjesto. Oduševljavao je šarmom i plemenitošću. Plemenitost ga je pomalo istrošila i brže odvela sa ovog svijeta. Nedavno je rekao: ne žalite truda da se izgradi stadion. Volio je Dinamo, bilo mu je stalo. Pitao sam ga jednom što bi on istaknuo u svojoj karijeri. Odgovorio mi je da mu je najveća čast bila nositi kapetansku traku reprezentacije u prvoj, povijesnoj utakmici. Rekao mi je da je tad bio i više nego ponosan", kazao je Barišić i naglasio kako mu je Kranjčar kazao da je sretan jer u postavi reprezentacije koja je uzela srebro u Rusiji ima čak 14 dinamovaca.

"Suosjećamo s Nikom, Lanom i Elvirom. Cico, počivaj u miru", zaključio je predsjednik Dinama.

Fotografija: Slavko Midžor, Pixsell

Tagovi: Niko Kranjčar, Zlatko Kranjčar, Ćiro Blažević, Dinamo, Mirko Barišić, Cico Kranjčar
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE