GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Niko Kovač novi trener Wolfsburga

Niko Kovač novi trener Wolfsburga
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2022 / 13:40
Autor: SEEbiz / H
WOLFSBURG - Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač postao je novi trener Vfl Wolfsburga s kojim je potpisao trogodišnji ugovor, objavljeno je u utorak na službenim stranicama njemačkog prvoligaša.

Ugovor 50-godišnjeg Kovača veže sa zeleno-bijelima do 30. lipnja 2025.

"Ja sam dijete Bundeslige i imam veliku želju i motivaciju dodati još jedno uspješno poglavlje s Wolvesima", izjavio je Kovač, čiji su najveći uspjesi kao trenera u Bundesligi do sada osvajanje naslova prvaka i njemačkog kupa minhenskim Bayernom u sezoni 2018./19., kao i pobjeda u DFB kupu s Eintrachtom iz Frankfurta 2018. godine.

Bivšem izborniku Hrvatske u Wolfsburgu će se kao pomoćnik pridružiti njegov mlađi brat Robert (48), a daljnja pojačanja u stručnom stožeru bit će objavljena sljedećih dana.

"Prilikom popunjavanja trenerske pozicije, bilo mi je važno da ne samo brzo pronađemo nekoga, već prije svega da imenujemo trenera koji može dugoročno razvijati VfL Wolfsburg i voditi nas naprijed”, rekao je Jörg Schmadtke, izvršni direktor VfL-a. "Stoga mi je jako drago što smo Niku uspjeli uvjeriti u naš put i uključiti ga u VfL. Zalaže se za dosljedan i uspjeh orijentiran na rad i uvjeren sam da će tim nositi njegovo obilježje u narednim godinama."

Kovač se vraća u Bundesligu nakon uspješnog vremena u Francuskoj s prvoligašem Monacom.

"Razgovori s Jörgom Schmadtkeom i Marcelom Schäferom bili su vrlo dobri i puni povjerenja te su me uvjerili da prihvatim ovaj uzbudljiv izazov", komentirao je Kovač. "Jako sam uzbuđen što ću napraviti razliku i biti uspješan u Wolfsburgu zajedno sa svojim trenerskim stožerom. Momčad ima ogroman potencijal, a uvjeti su idealni za uspjeh ovdje."

Kovač je od 2013. do 2015. obnašao dužnost izbornika hrvatske reprezentacije s kojom je 2014. bio na SP-u u Brazilu.

Tagovi: Niko Kovač, Wolfsburg
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE