GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Niko Janković briljira u Zrinjskom, spreman je za povratak u Dinamo

Niko Janković briljira u Zrinjskom, spreman je za povratak u Dinamo
GOL ZA PAMĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2022 / 12:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Niko Janković (20) bio je do studenog 2020. tek jedan od brojnih igrača Dinama koje su stručnjaci doživljavali kao potencijale koji bi mogli postati igrači. Da bi mu jedan dan promijenio život.

Juniori Dinama došli su na Poljud gdje ih je čekao važan okršaj s juniorima Hajduka, koje su predvodili Biuk i Ljubičić. Gledali smo odličnih 90 minuta u kojma je Dinamo slavio 3:2 na krilima samo jednog igrača - Nike Jankovića. Zabio je dva sjajna gola kojima je pridodao asistenciju. Nekoliko dana kasnije Dinamo mu je pripremio profesionalni ugovor, jer igrač koji na takav način odlučuje makar juniorski derbi usred Poljuda mora imati nešto posebno.

Jankovićev put nakon tog velikog dana bio je svakakav samo ne lagan. U zimi 2021. u Dinamu su spoznali da je mladi ofenzivac - Janković je veznjak koji može igrati i ‘desetku‘, ali i krilnu poziciju - spreman za prvoligaški nogomet je Dinamo II zamijenio sa Slaven Belupom. Tadašnji trener Stipić dočekao ga je s puno oduševljenja, uvjeren da će u njemu imati velikog aduta za proljetni dio prvenstva, pišu Sportske novosti.

Nažalost, Jankovića je umjesto velike minutaže sustigla teška ozljeda. U duelu na jednoj pripremnoj utakmici dobio je jak udarac u stopalo, tako da nije završio utakmicu. Umjesto da odmah ode na magnet, mladi igrač stisnuo je zube te sljedeći dan došao na trening, praveći se kao da ga noga ne boli. I tako je trenirao danima gutajući tablete protiv bolova, bez da je ikome rekao da ih trpi. Želja za igrom i dokazivanjem bila je jača od boli. Trener Stipić poklonio mu je 35 minuta protiv Varaždina, a bolom shrvani Janković izgledao je neprepoznatljivo slabo. i tek nakon što ga je Stipić ukorio zbog loše igre, Janković mu je priznao da ga noga strašno boli, da bi pregled otkrio napuknutu kost. Bilo je jasno da je proljeće za njega izgubljeno, kao i prilika da se pokaže na prvoligaškoj sceni. S druge strane, hrabrost s kojom je mladić prikrivao ozljedu i nosio se s boli sugerirali su da se u njemu ne skriva samo veliki talent, nego i žestok karakter. I da će kad se stvari napokon poklope Janković izrasti u pravog igrača.

Nakon što je prošlu jesen uzalud čekao pravu priliku na posudbi u Gorici, Janković je na proljeće otišao u mostarski Zrinjski. Što se pokazalo kao pun pogodak jer je u 13 utakmica zabio tri gola uz jednu asistenciju i pregršt odličnih kritika.

Međutim, prava eksplozija talenta uslijedila je ovog ljeta. U pet utakmica zabio je dva gola uz dvije asistencije. U Europi je zabio krasan gol za 1:0 u slavlju (3:2) protiv Tirane, da bi sinoć spektakularnim golom iz kornera u 87. minuti presudio Tobolu, starom znancu Hajduka. A koliki je majstor za izvođenje kornera pokazao je i u prošlom kolu Premijer lige protiv Leotara samo što je tada lopta umjesto u mreži odsjela na vratnici. Janković je danas predvodnik Zrinjskog, iako ima samo 20 godina.

Je li vrijeme za povratak u Dinamo? Niko je i dalje pod ugovorom s Modrima, ali jasno je da nema potrebe žuriti. U Dinamu je konkurencija žestoka, a sjedenje nije opcija koja ga zanima. Nasjedio se na klupi jesenas u Gorici. Pametnijim se izborom čini ostanak u Mostaru, gdje ga po svemu čeka sezona koju bi mogao obilježiti kao najbolji igrač lige.

Jedan igrač koji je došao u Zrinjski na posudbu iz Dinama prije 19 godina upisao se kao najbolji igrač BiH lige. Bio je to Luka Modrić. Niko Janković spreman je to ponoviti...

Tagovi: Niko Janković, Zrinjski, Dinamo, Slaven Belupo
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE