GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NFL: Igrači od vodstva traže bolje zaštitne mjere ili neće biti nogometa

NFL: Igrači od vodstva traže bolje zaštitne mjere ili neće biti nogometa
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2020 / 13:54
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Za nešto manje od dva tjedna trebali bi biti otvoreni trening kampovi NFL momčadi uoči početka nove sezone američkog nogometa, a igrači su od vodstva lige zatražili bolje mjere zaštite od koronavirusa kao uvjet da se od rujna nađu na terenima širom SAD-a.

Mnogi igrači su u nedjelju svoje stavove objavili putem društvenih mreža, s vrlo jasnim porukama iz kojih se može isčitati spremnost na bojkot, ne budu li poboljšane zaštitne mjere protiv koronavirusa. Njihove objave na twitteru pratio je ključni slogan #WeWantToPlay (Mi želimo igrati).

"Mi želimo igrati, ali želimo i zaštiti svoje voljene", napisao je 'quarterback' Seattle Sehawksa Russell Wilson čija je supruga trudna.

"Još uvijek ne postoji jasan plan vezan za zdravlje igrača i obiteljsku zaštitu", istaknuo je Wilson.

U skupini igrača zabrinutih nedostatkom zaštitnih mjera našao se i 41-godišnji vođa napada New Orleans Saintsa Drew Brees.

"Nogomet nam je potreban! Sport nam je potreban! Treba nam nada! Nespremnost NFL-a da slijedi preporuke svojih medicinskih stručnjaka će to spriječiti. Ako NFL ne napravi svoj dio kako bi igrači ostali zdravi, neće biti nogometa u 2020. Jednostavno je tako. NFL učini nešto", poručio je Brees.

'Quarterback' aktualnih prvaka Kansas City Chiefsa i odnedavno najbolje plaćeni američki sportaš svih vremena Patrick Mahomes neizravno je izrazio svoju zabrinutost.

"Pripremam se za početak treninga ovaj tjedan nadajući se da će NFL donijeti sigurne i prave protole kako bismo se osjećali zaštićeni igrajući sport koji volimo", objavio je Mahomes.

Obrambeni igrač Houston Texansa J. J. Watt je bio detaljan u svom istupu naglašavajući da igrači ne znaju koliko će često biti testirani, a zapitao se i što će biti poduzeto u slučaju pozitivnih rezultata na testiranjima.

Predstavnici NFL igrača i vodstvo lige još uvijek nisu postigli dogovor oko protokola vezanih za pripreme uoči nove sezone. No, NFL je poručio da će i dalje implementirati protokole "temeljene na savjetima vodećih medicinskih stručnjaka".

Tagovi: NFL liga, Seattle Sehawks, Russell Wilson, National Football League, Dallas Cowboys, New England Patriots, koronavirus u SAD-u
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE