GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NFL igrači će testirati anti-korona zaštitni vizir i štitnik za usta

NFL igrači će testirati anti-korona zaštitni vizir i štitnik za usta
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 12:08
Autor: SEEbiz / H

NEW YORK - NFL je u suradnji s poznatim proizvođačem naočala Oakleyjem dizajnirao zaštitni vizir i štitnik za usta, koji bi igrači trebali nositi ispod svojih kaciga i time ograničiti mogućnost širenja koronavirusa za vrijeme utakmica, objavili su američki mediji.

Umetci za kacige uključuju zaštitni vizir i plastični štitnik za usta sa zračnim rupicama kojima bi se trebao spriječiti direktan prijenos kapljica koje sadrže virus među igračima.

Zasada ne postoji obveza igrača za nošenjem novih zaštitnih pokrivala za lice i usta, ali medicinski stručnjaci preporučuju njihovu uporabu.

Sve 32 momčadi će u sljedećih tjedan dana dobiti zaštitne maske kako bi ih igrači mogli testirati.

No, iako ih većina igrača još nije imala priliku isprobati, nove maske su već dobile prve protivnike. Obrambeni igrač Houston Texansa J. J. Watt je rekao da je mrzio igranje s vizirom te da ne namjerava koristiti ni masku.

"To možete zadržati. Ako će to postati dio opreme, nisam siguran da ćete me vidjeti na terenu", izjavio je Watt za NBC Sports.

Između NFL-a i udruženja igrača dogovren je niz mjera kojima bi se trebala smanjiti mogućnost za prenošenje koronavirusa, a koje uključuju zabranu zamjene dresova nakon utakmica, zadržavanje predstavnika medija izvan svlačionica te micanje sjedalica za gledatelje uz teren.

No, i uz sve predložene zaštitne mjere, mnogi igrači su izrazili zabrinutost i propituju kako je moguće odigravati utakmice bez visokog rizika od zaraze.

NFL sezona bi trebala započeti u uobičajenom terminu početkom rujna, a momčadima će biti dopušteno održavanja trening kampova od početka kolovoza.

Tagovi: NFL liga, National Football League, zaštitni viziri, Oakley
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE