GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neymar postao velika glavobolja za čelnike PSG-a

Neymar postao velika glavobolja za čelnike PSG-a
NA RASKRIŽJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2022 / 08:08
Autor: SEEbiz
PARIZ - Neymarov transfer u Pariz iz 2017. još uvijek je najskuplji u povijesti nogometa, bez naznaka da bi ga bilo tko uskoro mogao skinuti s trona.

Pet godina poslije Neymar je na kontu skupio četiri titule prvaka Francuske, tri francuska Kupa, dva Liga kupa i dva Superkupa. Osvajanje domicilnih trofeja s PSG-om je poput osvajanja olimpijskog zlata u košarci sa SAD-om. Dolazak starog prijatelja iz Katalonije u liku Lionela Messija, uz već prisutnog Kyliana Mbappéa, Neymara je gurnuo u ulogu treće violine, ali kada je riječ o platežnom poretku, ne kaska puno za trenutačno prve dvije zvijezde, pišu Sportske novosti.

Kadrovska križaljka kluba počela se rješavati već krajem svibnja, a ostanak mladog Francuza najveće je pojačanje. Ugovor i uvjeti pod kojima je Mbappé produljio vjernost klubu dodatno će u sjenu baciti Neymara koji je iz Barcelone otišao upravo jer je htio izaći iz Messijeve sjene. U Kataloniji je dijelio mjesto izvršnog asistenta s Luisom Suarezom, dok su najblještavija svjetla pozornice bila usmjerena na argentinskog čarobnjaka. Dolaskom u Pariz htio je pokazati da i on može biti vođa, a Zlatna lopta koju su mu neki tada predviđali u bliskoj budućnosti sada se čini kao isprazni san.

Mbappé je postao središnji projekt PSG-a, što temperamentni Brazilac zasigurno nije dočekao s oduševljenjem, ma koliko god dobar odnos oni imali. Težak karakter i nerijetki izostanci s terena opravdano bacaju sumnju na Neymarov ostanak na Parku prinčeva. Plaća od oko 40 milijuna eura teret je na leđima kluba, a uprava bi rado skinula te utege, nutkajući njegove nogometne usluge europskim velikanima koji s podsmijehom odmahuju rukom. Navodno se i sam Mbappé pri nedavnoj obnovi ugovora požalio upravi na manjak discipline kod Neymara.

Posljednjih se dana zakotrljala priča o njegovu odlasku u Manchester City, ali Pep Guardiola negirao je navode rekavši da nisu zainteresirani za njega, iako smatra da je "nevjerojatan igrač". Sama činjenica da katalonski trener, koji voli tražiti nadređene da duboko posegnu u džep, nije zainteresiran za novu investiciju, sugerira da nešto ozbiljno ne štima s 30-godišnjim ofenzivcem.

Prema pisanju francuskih medija, uprava je na rubu živaca zbog manjka njegova zalaganja na treninzima, a ni novi sportski direktor Luis Campos nema ga u svojim vizijama. Iako je Neymar produljio vjernost klubu do 2025., samo godinu dana poslije narativ se promijenio. Od dolaska u klub 2017. sudjelovao je u samo 144 od 268 utakmica kluba.

"Hoće li Neymar biti dio novog projekta PSG-a? Ne mogu pričati o tome u javnosti, neki igrači će doći, neki će otići, to su privatni pregovori", rekao je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaïfi u intervjuu za španjolsku Marcu prije mjesec dana.

U tom je razgovoru predsjednik najavio i kraj razmetanja. Tijekom posljednjih godina postali su jedan od simbola modernog nogometa s nemoralnim odštetama i plaćama, ali i tome dolazi kraj. Posljednju golemu transakciju izvršili su u ljeto 2018. kada je Mbappé došao iz Monaca za 180 milijuna eura, a od tog je trenutka najveći transfer bio onaj Achrafa Hakimija prošlog ljeta iz Intera za "samo" 67 milijuna eura.

S druge strane, novopečeni trener Parižana Christophe Galtier vidi Neymara kao jednu od okosnica svoje momčadi u novoj sezoni. Trokut igrač-trener-uprava nalazi se na razmeđi interesa, a sapunica oko njegova ostanka ili eventualnog transfera mogla bi potrajati sve do kraja kolovoza kada završava prijelazni rok. Ni opcija posudbe nije isključena, s obzirom na to da trenutačno nema baš zainteresiranih za financijske ekshibicije u obliku transfera.

Tagovi: Neymar, Paris SG, Barcelona, Christophe Galtier, Manchester City, Newcastle, Kylian Mbappe, Lionel Messi
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE