GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netsi i dalje gaze, Lakersi razbili Warriorse

Netsi i dalje gaze, Lakersi razbili Warriorse
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2021 / 08:07
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Noć rekorda u NBA ligi odigrala se u noći s 15. na 16. ožujka. LeBron James, Stephen Curry, James Harden i Giannis Antetokounmpo ostvarili su pothvate za povijest najjače lige.

LeBron James je u razbijanju Golden Statea (128:97) za Lakerse postigao 22 koša uz 11 asistencija i 10 skokova. Tako je 36 i pol godina stari LeBron postao prvi igrač u NBA povijesti koji je ostvario deset triple-doublea nakon 35. godine.

Od svih njegovih poteza u partiji za pamćenje posebno se izdvaja ovaj fadeaway:

Stephen Curry, velikan s druge strane, s 27 koševa vodio je Warriorse koji su doživjeli katastrofu, ali je on također ostvario povijesni podvig. U meč je ušao s 4854 asistencije, jednom manje od Guya Rodgersa, rekordera Golden Statea po broju asistencija.

Steph se prvo krasnim dodavanjem izjednačio s njim tako što je na sebe navukao tri suparnika i onda asistirao Wisemanu:

Zatim ga je također efektno srušio i postao rekorder Warriorsa po asistencijama:

James Harden je svoj doprinos noći velikana dao tako što je Netse vodio do tijesne pobjede (117:112) u njujorškom derbiju nad Knicksima triple-doubleom od 21 koša te po 15 skokova i asistencija. Tako je postao prvi igrač u povijesti kluba koji je odigrao 15/15/15 meč.

Giannis Antetokounmpo je u pobjedi Bucksa nad Wizardsima (133:122) odigrao tako da je potpuno zasjenio impresivne suparnike Bradleyja Beala (37 koševa) i Russella Westbrooka (23 koša, 17 asistencija).

Grčki frik postigao je 31 poen uz 15 skokova i 10 asistencija. Tako je postao prvi igrač u povijest Bucksa s tri triple-double utakmice zaredom.

Ovo je Giannisu sedmi triple-double s 30 koševa za Buckse. Njime je nadmašio Kareema Abdul-Jabbara, jednog od najvećih košarkaša u povijesti:

Ujedno je treći put u karijeri odigrao 31/15/10 utakmicu. Samo Russell Westbrook (5), Larry Bird (5) i Luka Dončić (4) imaju više takvih partija od 1983.

Tagovi: Brooklyn Nets, LeBron James, Stephen Curry, James Harden, Giannis Antetokounmpo
PROČITAJ I OVO
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE