GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA planira skraćenu sezonu 2020/21.

NBA planira skraćenu sezonu 2020/21.
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2020 / 08:52
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Generalni menadžer američke profesionalne košarkaške NBA momčadi Atlanta Hawksa Travis Schlenk izjavio je kako liga planira skraćenu sezonu 2020/21. kako bi se smanjili mogući problemi koje će uzrokovati kratka pauza između završetka ove sezone koja je prekinuta sredinom ožujka zbog pandemije koronavirusa i početka sljedeće.

"Za momčadi koje stignu do finala ove sezone pauza će biti vrlo kratka, neće igrati samo od sredine listopada do početka prosinca. No, liga želi ostati što je moguće bliže povijesnom kalendaru, a to znači završetak ligaškog dijela sezone sredinom travnja i doigravanje do sredine lipnja sljedeće godine. Na jednom od video sastanaka s nama generalnim menadžerima liga je najavila i mogućnost mnogo zgusnutijeg rasporeda sljedeće sezone. Kao što znate, u posljednje vrijeme se mnogo radilo na tome da se izbjegavaju situacije igranja utakmca dan za danom, a poglavito situacija u kojima su klubovi morali igrati četiri utakmice u pet dana. Ipak, sljedeće sezone igrači bi mogli biti suočeni s vrlo zgusnutim rasporedom utakmica", izjavio je Schlenk.

Jedan od razloga zašto bi sljedeće sezone raspored utakmica u NBA ligi mogao biti zgusnutiji su i Olimpijske igre u Tokiju koje bi se trebale održati od 23. srpnja do 8. kolovoza sljedeće godine.

Za razliku od momčadi koje stignu u samu završnicu ove sezone, koja bi se trebala nastaviti 31. srpnja u Orlandu, a mogla bi potrajati sve do 12. listopada, Schlenkova Atlanta bit će suočena s potpuno drugačijim izazovom pred novu sezonu. Naime, Hawksi su jedna od osam momčadi koje se neće pojaviti u Orlandu pa će biti bez službenih utakmica gotovo devet mjeseci, ali i bez formalnih treninga punih osam mjeseci, odnosno od 10. ožujka do 10. studenoga za kada je zakazano otvaranje trening-kampova pred novu sezonu.

Tagovi: NBA liga, Atlanta Hawks, Travis Schlenk, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE