GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA planira dopustiti momčadima povećanje broja igrača sa 15 na 17

NBA planira dopustiti momčadima povećanje broja igrača sa 15 na 17
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2020 / 08:33
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - NBA planira odobriti da 22 momčadi, koje će se okupiti na nastavku sezone krajem srpnja u Orlandu, povećaju broj igrača na utakmici sa 15 na 17 kako bi imale veći broj pričuva za zamjenu u slučaju ozljeda ili pozitvnog rezultata na testiranju na koronavirus, javlja u četvrtak ESPN.

Osim 15 igrača koji su pod standardnim ugovorom, momčadi će smjeti u Disney World povesti još dva igrača u okviru "dvosmjernog ugovora". U normalnim uvjetima NBA momčad može koristiti te igrače do 45 dana. Nakon toga roka moraju se priključiti momčadi koja je dio G League.

Neke momčadi već imaju igrače koji su pod takvim ugovorom. No, zbog toga bi liga sada mogla otvoriti prostor za transfere tijekom tjedan dana krajem srpnja kako bi omogućila klubovima da kompletiraju ili promjene sastav, a to bi se odnosilo i na osam momčadi koje ne idu u Orlando na nastavak sezone.

Među slobodnim igračima na tržištu su u ovom trenutku i DeMarcus Cousins, Isaiah Thomas, JR Smith i Jamal Crawford.

NBA je trenutačno u procesu preuređivanja kalendara utakmica, a dok je prvotno planirala krenuti s nastavkom sezone 31. srpnja sada razmatra mogućnost da krene dan ranije, tvrdi ESPN pozivajući se na izvore unutar Lige.

ESPN također navodi i kako će 14 od 22 momčadi biti eliminirano u 53 dana nakon dolaska na Floridu. Nakon 67 dana tamo će ostati samo četiri momčadi. Liga očekuje da i finale moglo početi 30. rujna.

Tagovi: NBA liga, Disney World, DeMarcus Cousins, Isaiah Thomas, JR Smith, Jamal Crawford
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE