GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA: Oko 1. lipnja upute za povratak igrača, nastavak lige u srpnju

NBA: Oko 1. lipnja upute za povratak igrača, nastavak lige u srpnju
SEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 07:34
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - NBA momčadi očekuju da će oko 1. lipnja dobiti upute iz ureda NBA lige prema kojima će moći pozvati na povratak igrače koji su napustili gradove u kojima igraju domaće utakmice, što bi trebao biti prvi formalni korak ka nastavku natjecanja krajem srpnja.

Momčadi očekuju da bi u isto vrijeme mogle dobiti dopuštenje za prelazak s individualnih treninga na treninge u kojima bi moglo sudjelovati više igrača i klupskog osoblja, objavio je ESPN pozivajući se na neimenovani izvor.

Panedmija izazvana širenjem koronavirusa prekinula je NBA sezonu 11. ožujka, a vodstvo lige trenutačno raspravlja o detaljnom planu za nastavak koji uključuje dva tjedna za povratak svih igrača u klubove i boravak u karanteni, jedan do dva tjedna individualnih treninga te dva do tri tjedna za službene trening kampove.

Mnogi igrači su ostali na lokacijama u kojima su njihove momčadi, a neki od njih su počeli dolaziti u trening centre na individualne treninge. Međutim, ima i onih koji su otišli na druge lokacije, a neki su, poput zvijezde Dallas Mavericksa Luke Dončića, potegnuli čak do Europe, zanemarujući preporuke iz ureda lige.

NBA povjerenik Adam Silver vjeruje da će u olakšavanju povratku igrača koji su napustili SAD-e dobiti pomoć od državnog vodstva.

Ne bude li nekih novih obrata po pitanju pandemije, vlasnici i vodeći ljudi NBA klubova, kao i predstavnici igrača vjeruju da je će Silver u lipnju obznaniti odluku o nastavku sezone, a prve utakmice bi trebale biti odigrane krajem srpnja.

Vodstvo NBA lige još uvijek razmatra nastavak sezone odigravanjem utakmica u dva grada, odnosno na dvije lokacije, a to su Disney World u Orlandu i Las Vegas.

Predstavnici igrača i vodstvo lige još uvijek nisu dogovorili kakav će biti sustav natjecanja u nastavku sezone, kakav će biti format doigravanja i hoće li se u akciju vratiti svih 30 momčadi.

Tagovi: NBA liga, koronavirus u SAD-u, Adam Silver, Luka Dončić, Disney World, Las Vegas
PROČITAJ I OVO
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
KRITIKE
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
BARCELONA - Iako je većina navijača Barcelone kivna na sudiju Cesara Sotoa Grada za poraz od Real Madrida u sinoć odigranom El Clasicu, legendarni nizozemski nogometaši Marco van Basten i Ronald de Boer obrušili su se na drugog "stvarnog" krivca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE