GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA: Necijepljeni igrači neće dobiti plaće za propuštene utakmice

NBA: Necijepljeni igrači neće dobiti plaće za propuštene utakmice
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2021 / 19:59
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - NBA liga neće tjerati igrače da se cijepe protiv Covida-19, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim mjestima i dvoranama koje podliježu lokalnim protuepidemijskim mjerama.

"Svaki igrač koji ne zadovoljava lokalne propise o cijepljenju, neće biti plaćen za propuštene utakmice", izjavio je u srijedu putem priopćenja glasnogovonik NBA-a Mike Bass.

Udruga NBA igrača ni u jednom trenutku nije svojim članovima željela nametnuti obvezu cijepljenja protiv Covida-19 pa je za necijepljene košarkaše NBA liga predvidjela stroge protokole o ponašanju. No, lokalni propisi premašuju NBA protokole, što znači da će necijepljeni igrači domaćih momčadi u New Yorku i San Franciscu morati propustiti polovicu dvoboja u osnovnom dijelu sezone.

Apsurdno je to što se lokalni propisi ne odnose i na gostujuće igrače pa tako košarkaši koji ne mogu igrati domaće utakmice u San Franciscu, mogu igrati kao članovi gostujuće momčadi u New Yorku. Naravno, vrijedi i obrnuto. Lokalni propisi pogađaju tri NBA momčadi, New York Knickse, Booklyn Netse i Golden State Warriorse.

Najzvučnija imena među igračima koji se protive cijepljenju su Kyrie Irving iz Brooklyn Netsa i Andrew Wiggins iz Golden State Warriorsa. Irving bi ove godine trebao zaraditi 34,9 milijuna američkih dolara, a Wigginsov ugovor je vrijedan 31,6 milijuna.

Prema dostupnim podacima oko 90 posto igrača u NBA ligi je primilo cjepivo.

Tagovi: NBA liga, Kyrie Irving, Andrew Wiggins, cijepljenje protiv koronavirusa, Golden State Warriors, LA Lakers
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE