GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA igrači žele nastaviti sezonu

NBA igrači žele nastaviti sezonu
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2020 / 12:36
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Već su više od dva mjeseca prošla otkad je odigrana posljednja NBA utakmica. Čelnik lige Adam Silver najavio je da će odluku o nastavku natjecanja objaviti za dva do četiri tjedna, ali ne pada mu na pamet donijeti je samostalno.

U posljednjih tjedan dana praktički je cijela NBA liga na telefonima ili pred računalima na konferencijskim pozivima, rasprave su u tijeku. Mišljenja su, dakako, različita, a prati se situacija u ostatku svijeta te se s nestrpljenjem iščekuje nastavak Bundeslige kao prvog velikog svjetskog momčadskog natjecanja koje će ponovno krenuti predstojećeg vikenda. Iskustva iz Njemačke za ostale će biti neprocjenjiva.

Najizglednija opcija za nastavak natjecanja je održavanje preostalih utakmica na jednoj ili dvije lokacije (Las Vegas i Orlando), iako još nema čvrstih naznaka bi li se odmah krenulo s doigravanjem ili bi sve momčadi odigrale i preostalih 15-ak utakmica regularnog dijela sezone, kao ni bi li se doigravanje igralo na četiri pobjede ili bi serije bile skraćene.

Udruga NBA igrača (NBPA) održala je anketu među svim igračima, a velika većina tvrdi da je spremna nastaviti sezonu ako im se jači sigurnost. Anketa je pokazala da bi igrači rado odradili i ostatak regularnog dijela sezone.

Ta je želja najvjerojatnije potaknuta financijskim posljedicama otkazivanja sezone jer bi igrači izgubili oko 21% godišnje plaće ako se više ne bi igrale utakmice. U protekla dva mjeseca svi su uredno dobivali plaće u punom iznosu, ali od petka kreću redukcije, odnosno do daljnjega će one biti smanjene za 25%.

"Svi želimo završiti sezonu, ne samo zbog ljubavi prema košarci nego i zato što postoji ozbiljna opasnost da ostanemo bez oko 20% ugovora, što je za mnoge igrače ozbiljan iznos", rekao je Larry Nance Jr. iz Cleveland Cavaliersa, koji su prošlog tjedna ponovno počeli trenirati u klupskim dvoranama. Zasad su to učinili još samo Portland Trail Blazersi, a očekuje se da će isto ovog tjedna učiniti Orlando Magic i Miami Heat.

Neke od najvećih zvijezda lige - LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Chris Paul, Russell Westbrook, Kawhi Leonard, Stephen Curry, Damian Lillard i Anthony Davis - organizirali su sastanak putem videopoziva i svi su se složili da žele nastaviti sezonu uz određene sigurnosne protokole. Nimalo ne čudi da nastavak žele igrači koji bi trebali biti u utrci za naslov, posebno LeBron, koji si s 35 godina na leđima ne može priuštiti izgubljenu sezonu ako prije kraja karijere želi osvojiti još poneki prsten. No pozitivno se izjasnio i Stephen Curry, čiji su Golden State Warriorsi ove sezone imali najlošiji omjer u cijeloj ligi i već su ostali bez šanse za play-off.

Tagovi: NBA liga, Adam Silver, Larry Nance Jr., koronavirus u SAD-u, Golden State Warriors, LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Chris Paul, Russell Westbrook
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE