GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA: Igrači odlučili nastaviti sezonu, najvjerojatnije od subote

NBA: Igrači odlučili nastaviti sezonu, najvjerojatnije od subote
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2020 / 21:40
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Igrači NBA momčadi koje su ostale u doigravanju za naslov prvaka, a koji su jučer započeli s protestnim bojkotom zbog ponovnog slučaja policijske brutalnosti nad pripadnikom afroameričke zajednice, odlučili su da će nastaviti igrati, najvjerojatnije od subote, objavio je američki ESPN.

Odgođene su sve tri utakmice koje su trebale biti odigrane u četvrtak, a nastavak doigravanja mogao bi se dogoditi već u petak, iako je izglednije da će se to dogoditi za vikend.

Predstavnici igrača sastali su se u četvrtak prijepodne po vremenu američke istočne obale, a za kasniji termin je zakazan je još jedan sastanak na kojem će iz svakog kluba od onih koji se još nalaze u Orlandu imati po dvojicu predstavnika.

Na tom bi se sastanku trebalo raspravljati o detaljima nastavka doigravanja, ali i donijeti formalni plan za odnošenje prema problemima rasne nepravde.

Milwaukee Bucks, momčad iz savezne države Wisconsin, u kojoj je policajac prije nekoliko dana sedam puta ustrijelio tamnoputog stanovnika Jacoba Blakea, iako ovaj nije pružao nikakav otpor, odbila je u srijedu izaći na parket i odigrati petu utakmicu prvog kruga doigravanja protiv Orlando Magica, u kojoj su pobjedom Bucksi mogli izboriti plasman u drugi krug.

Utakmica je odgođena, kao i one koje su na rasporedu bile u kasnijim terminima, Oklahoma City Thunder - Houston Rockets i Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers.

Mnogi NBA igrači su već sudjelovali u protestima koji su se događali diljem SAD-a nakon što su kao žrtve policijske brutalnosti ubijeni George Floyd i 26-godišnja Breonna Taylor i razmišljali su o mogućem bojkotu nastavka prekinute NBA sezone. Ipak, većina je odlučila pridružiti se svojim suigračima u Walt Disney World Resort na Floridi, a NBA liga je učinila mnoge poteze kako bi se dalo do znanja da stoji iza protesta i zahtjeva za ukidanjem socijalne i rasne neravnopravnosti koja u Americi još uvijek postoji. Na svim utakmicama u Orlandu jasno je vidljiva parola "Black Lives Matter" (Crni životi su važni) otisnuta na parketu dvorane.

Tagovi: NBA liga, Milwaukee Bucks, LeBron James, Jacob Blake, George Floyd
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE