GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA: Bez odluke o nastavku sezone do svibnja

NBA: Bez odluke o nastavku sezone do svibnja
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2020 / 08:29
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - NBA povjerenik Adam Silver je u ponedjeljak izjavio kako neće biti odluke o nastavku sezone do svibnja.

Silver je na Twitteru NBA-a kazao da bi "u savršenom svijetu" liga završila sezonu u nekom obliku i krenula u doigravanje, ali da je još uvijek prerano raditi bilo kakve projekcije.

NBA je bila prva sjevernoamerička profesionalna liga koja je prekinula sezonu zbog pandemije COVID-19 od kojeg je diljem svijeta zaraženo 1.27 milijuna ljudi, a preko 70,000 ih je umrlo.

"Prošli sam tjedan rekao kolegama da moramo prihvatiti da najmanje do travnja nećemo moći donijeti nikakvu odluku", rekao je Silver. "I ne mislim da to nužno znači da ćemo 1. svibnja moći donijeti neku odluku", dodao je.

Sredinom ožujka, kada je do kraja regulanog dijela sezone od 82 utakmice ostalo još pet tjedana, NBA je prekinula sezonu do daljnjega nakon što su igrači Utah Jazza Rudy Gobert i Donovan Mitchell bili pozitivni na koronavirus. Od tada je više igrača bilo pozitivno na koronavirus, a među njima i Kevin Durant.

Doigravanje u NBA je trebalo krenuti 18. travnja i završiti u lipnju i dok Silver tvrdi da liga radi na različitim scenarijima za okončanje sezone još uvijek ima dosta nepoznanica.

"Kada smo suspendirali sezonu rekli smo da je to pauza, govorilo se o 30 dana jer nismo imali širu sliku o tome da će naša zemlja biti u karanteni za nekoliko tjedana", kazao je Silver. "A činjenica je da danas znam manje nego što sam znao onda".

Kako je rekao, liga sada osluškuje i razgovara s igračima i momčadima o svim mogućim scenarijima za nastavak sezone, među kojima su i igranje u dvoranama bez gledatelja ili čak igranje svih utakmica u jednom gradu.

Tagovi: NBA liga, koronavirus, Rudy Gobert, Bojan bogdanović, Adam Silver, Utah Jazz
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE