GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Napadač Lokomotive na korak od Ferencvarosa

Napadač Lokomotive na korak od Ferencvarosa
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2020 / 15:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Izvrsni napadač Lokomotive Myrto Uzuni (25) na korak je do prelaska u mađarski Ferencvaros! Odlične igre ovog albanskog reprezentativca u majici Lokosa nisu prošle nezapaženo, uspostavljen je kontakt i do kraja tjedna ovaj transfer trebao bi biti realiziran.

Naravno, uvijek u nogometu vrijedi krilatica “nije gotovo dok nije - gotovo”, uvijek neka potankost može poremetiti već načelno zgotovljen posao. Ali, kako stvari stoje, ništa se ne bi trebalo ispriječiti dogovoru Lokomotive, Ferencvarosa i Uzunija...

Transfer bi trebao biti “težak”, s Uzunijevom višegodišnjom plaćom, oko tri milijuna eura, a Lokomotiva bi na ime odštete trebala dobiti 1.800.000 milijuna eura. Uzunija ugovor s Lokosima veže još tri godine, produžio ga je prije sedam mjeseci, uoči Božića i bio je to mudar potez vodstva Lokomotive, budući da sad klub može računati na opipljivu odštetu.

Ove je sezone Uzuni odigrao za Lokose ukupno 34 utakmice (30 u prvenstvu), postigao je 12 pogodaka (devet u prvenstvu) i imao je sedam asistencija, sva su ta dodavanja za pogotke bila u Prvoj HNL. Albanski je reprezentativac neprijeporno jedan od najboljih igrača Lokosa, trener Goran Tomić nerijetko ga hvali i ističe njegov doprinos momčadi. I kad ne zabije pogodak, Uzuni je svojom pokretljivošću i razumijevanjem igre, među ključnim igračima sastava koji je ovosezonski prvenstveni hit.

Odlaskom Uzunija Lokomotiva će svakako biti osjetno oslabljena i vodstvo kluba s Kajzerice morat će pokušati pronaći adekvatnu zamjenu za igrača koji je na Kajzericu došao kao anonimac prije dvije godine iz albanskog Lacija, a u Lokomotivi se razvio u odličnog igrača i postao je reprezentativac svoje zemlje. Uzuni bi nakon završetka ove sezone trebao preseliti u Budimpeštu, a Lokosi će krenuti u potragu za pojačanjem, neophodnim za europske kvalifikacije, za Ligu prvaka ili Europsku ligu.

Ferencvaroš je ove sezone obranio naslov mađarskog prvaka, drugi mu je to uzastopni naslov, ukupno 31. u klupskoj povijesti! Najveći mađarski klub, podsjetimo, lani je bio Dinamov suparnik u 3. pretkolu za Ligu prvaka i u Zagrebu je izvukao iznenađujućih 1:1. Ali, na uzvratu u Budimpešti vidjeli smo Dinamovu rapsodiju i uvjerljivu 4:0 pobjedu, bilo je to malo remek-djelo trenera Nenada Bjelice i njegovih igrača! Tom su pobjedom bila otvorena vrata kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojima je Dinamo nadvisio norveški Rosenborg (2:0, 1:1).

Na klupi Ferencvarosa i dalje je Ukrajinac Serhij Rebrov, koji ove sezone silno želi ući u Ligu prvaka, kani ojačati momčad i prvi mu je “pik” bio Uzuni, kojeg su Mađari pratili ovoga proljeća. A prije nekoliko dana, u Zagrebu je bio Tamas Hajnal (39), bivši proslavljeni nogometaš ovoga kluba (igrao je još i u Schalkeu, Stuttgartu, Dortmundu...) i nekadašnji mađarski reprezentativac.

Sad je šef Fradijeve (nadimak Ferencvarosa je Fradi!) skautske službe i prvi suradnik Rebrova, a u Zagrebu se sastao s direktorom Lokomotive, Božidarom Šikićem i načelno su dogovorene potankosti Uzunijeva prelaska u Ferencvaros. Ne dogodi li se nešto neočekivano, ne iskrsne li neki nerješiv problem, Uzuni bi do kraja tjedna trebao potpisati za mađarskog prvaka...

Tagovi: Myrto Uzuni, Lokomotiva, Ferencvaros
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE