GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najveći Hajdukov dragulj mogao bi završiti u Dinamu

Najveći Hajdukov dragulj mogao bi završiti u Dinamu
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 08:46
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
SPLIT - Još u veljači ove godine, postalo je jasno da će jedan od najdarovitijih mladih igrača Hajduka Marko Brkljača, 1. srpnja, kada mu isteknu obveze prema "bijelima", osvanuti u nekom novom klubu.

Također, odavno su svi u Splitu uvjereni da će to biti Dinamo, koji će tako, hoćeš - nećeš, zadati udarac splitskom suparniku, pišu Sportske novosti.

S jedne strane, Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić opravdano je prekinuo dugotrajne pregovore s menadžerom Tomislavom Puljićem i roditeljima tog mladića, ali s druge strane, ipak se radi Marku Brkljači, izuzetno talentiranom do te mjere da ga je londonski Guardian uvrstio među šezdeset najboljih mladih igrača Europe.

Od tog trenutka Brkljača je stigao u središte pozornosti Hajdukovih navijača, pogotovo brojnih skauta europskih klubova, navodno najviše onih iz Juventusa. I sad Brkljača neće u Juventus, nego u Dinamo, pišu Sportske novosti.

Kad je objavljena informacija kako bi ga rado angažirao Nenad Črnko, predsjednik Gorice (već je prisvojio mladog Kapulicu, kapetana kadeta Hajduka), iz Slovenije, s priprema Dinama, sletjela je znakovita poruka:

- Brkljača može u Goricu, ali jedino u zračnu luku.

Dakle, Brkljači je istekla ugovorna obveza prema "bijelima" i u petak će gotovo sigurno, uz primjerenu pompu, objaviti svoju destinaciju: Maksimir. No, to ne prihvaća Tomislav Puljić, menadžer mladog igrača, inače Zadranin, koji živi na relaciji Zürich - Zagreb:

- Ništa nije sigurno, osim jednog budućeg događaja, a to je da će se čuti kako je i zašto Brkljača bio prisiljen otići s Poljuda. Mi nismo postavljali neke neprihvatljive uvjete, jedina briga nam je razvoj mladića.

Brkljača je rođen u Zadru 15. srpnja 2004. godine, živio je u okolici Benkovca, gdje je polazio osnovnu školu i odmah ga je, još prije sedam godina, kao dječaka koji je trenirao u tamošnjem Velebitu, uočio i privukao Hajduk.

Malom i mladom Marku svi su tepali da je veliki talent, uspoređivali su ga prema potencijalu s Pirlom, pa i Modrićem, raspravljalo se je li on ofenzivni vezni, ili mu bolje odgovara pozicija zadnjeg u manevru, s obzirom na to da Brkljača ima izuzetnu viziju igre.

Tagovi: Marko Brkljača, Hajduk, Dinamo, Juventus, Gorica, Nenad Črnko
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE