GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mulaomerović objavio širi popis sa Smithom

Mulaomerović objavio širi popis sa Smithom
POPIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2022 / 17:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović u srijedu je objavio širi popis kandidata za predstojeći EURO na kojem se nalazi 24 košarkaša, među kojima je i i američki play Jaleen Smith.

Smith je u postupku dobivanja hrvatskog državljanstva, među pozvanima su i NBA-ovci Bojan Bogdanović, Ivica Zubac i Darijo Šarić, a pripreme kreću 3. kolovoza u Opatiji .

Pred hrvatskim košarkašima je najznačajnije natjecanje još tamo od 2017. i posljednjeg Europskog prvenstva, a ove će godine 41. izdanje najvećeg europskog košarkaškog natjecanja od 1. do 18. rujna ugostiti Češka, Gruzija, Njemačka i Italija.

Grupna faza je smještena u Tbilisi, Prag, Köln i Milano sa završnom fazom u Berlinu, a Hrvatska igra u Milanu.Otvaramo s Grčkom 2. rujna u 17 sati, pa potom slijede Velika Britanija (3. rujna, 14.15 sati), Estonija (5. rujna,14.15 sati), Italija (6. rujna, 21 sat) i Ukrajina (8. rujna, 14.15).

U završnu fazu koja se igra u Berlinu napreduju četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine. U osmini finala Hrvatska će se križati sa skupinom D u kojoj su Srbija, Češka, Izrael, Poljska, Nizozemska i Finska.

Prije samog Europskog prvenstva, Hrvatska mora odigrati i dvije pretkvalifikacijske utakmice za sljedeće Europsko prvenstvo koje će se 2025. igrati na Cipru, u Finskoj i Latviji. Naime, kako je zbog pandemije koronavirusa Europsko prvenstvo 2021. godine odgođeno za 2022., tako se kalendar natjecanja morao prilagođavati te su se kvalifikacije potpuno naslonile na najveće europsko košarkaško događanje. Hrvatsku je ždrijeb odveo u skupinu s Poljskom, Švicarskom i Austrijom, a u ovom se ciklusu Hrvatska gostuje 25. kolovoza kod Poljske, a 28. kolovoza dočekuje Švicarsku.

Tagovi: Damir Mulaomerović, Jaleen Smith, Mario Hezonja, Luka Dončić
PROČITAJ I OVO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a
BOKS
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a

ZAGREB - Hrvatski boksački savez (HBS) u utorak je objavio da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, koje je prema rasporedu bilo zakazano za srijedu, 24. travnja.

Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE