GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mulaomerović: Dečki su svjesni što moramo napraviti

Mulaomerović: Dečki su svjesni što moramo napraviti
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2022 / 18:03
Autor: SEEbiz / H
NORRKOEPING - Pred muškom hrvatskom košarkaškom reprezentacijom je u ponedjeljak (19 sati) u Norrkoepingu utakmica u kojoj će se protiv Švedske boriti za ostanak u igri za plasman u drugi krug Europskih kvalifikacija za SP 2023., a izbornik Damir Mulaomerović je poručio da su njegovi igrači svjesni što moraju napraviti.

Mulaomerović je u petak debitirao na izborničkoj dužnosti porazom od Šveđana 64-70 u Košarkaškom centru Dražen Petrović. Tako je Hrvatska zacementirana na dnu skupine C s učinkom 0-3, dok preostale tri reprezentacije, Slovenija, Finska i Švedska imaju 2-1. Još jedan poraz bi Hrvatsku izbacio iz igre za plasman u drugi krug, a moguće je da ni tri pobjede neće biti dovoljne. Zato nije nevažno ni s kolikom razlikom će hrvatski košarkaši pobjeđivati.

Prema navodima domaćina, Hrvatsku u ponedjeljak očekuje rasprodana Stadium Arena (3500 mjesta) i domaćin napunjen samopouzdanjem nakon pobjede u Zagrebu. No, Mulaomerović računa na bolje izdanje svoje momčadi, prvenstveno u napadu.

"Sigurno će biti promjena u taktičkom smislu, sada i znamo više stvari. Očekujem bolju komunikaciju u obrani, a i napadački sigurno moramo bolje. Evidentna je razlika bila u tome što su oni dosta uigraniji od nas, mi nismo u tri-četiri dana priprema dobili fluidnost u igri", rekao je hrvatski izbornik svjestan da posao za njega i njegove izabranike neće biti nimalo lak.

"Čeka nas teška utakmica i teška atmosfera. Dosta nas je sve pogodio taj poraz i dečki su svjesni što moramo napraviti, dobiti tih sedam poena razlike, dati sve od sebe i odigrati puno bolje, prije svega napadački. Obrambeno je bilo više-manje dobro. Vjerujem u ovu ekipu, dobro se spremamo. Jučer smo napravili lagani trening, osjetili dvoranu, danas još dva. Nadam se pozitivnom rezultatu."

Povratnik u reprezentaciju Tomislav Zubčić je Šveđanima u Zagrebu ubacio 20 koševa i bio najbolji igrač u hrvatskoj reprezentaciji, jedini koji je imao dvoznamenkast broj poena.

"U predstojećoj utakmici očekujem puno bolji angažman u obrani i napadu, iako smo pokazali veliku dozu energije protiv Švedske i u Zagrebu. Mislim da ćemo na ovoj utakmici pokazati puno više jer poznajemo ekipu protiv koje igramo, znamo što nam je raditi, što popraviti i tu tražimo pobjedu", izjavio je Zubčić te dodao:

"Ekipa je dosta homogena, dečki se znaju dugi niz godina, pogotovo ovi stariji. Igrali smo skupa, odrasli smo skupa, a s mlađim dečkima će to puno bolje izgledati nakon par dana. Teško se skupiti na četiri treninga i pokazati ono najbolje što možemo."

Mulaomerović je za ovu utakmicu odredio istu momčad koja je u Zagrebu doživjela poraz, a čine ju: Goran Filipović, kapetan Filip Krušlin, Sven Smajlagić, Lovro Gnjidić, Tomislav Zubčić, Karlo Matković, Danko Branković, Mateo Drežnjak, Filip Bundović, Ivan Ramljak, Roko Rogić i Željko Šakić.

Tagovi: Damir Mulaomerović, Veljko Mršić, Hrvatski košarkaški savez, hrvatska košarkaška reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE