GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mršić zbog ozljede ne može računati na Simona

Mršić zbog ozljede ne može računati na Simona
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 16:31
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Samo četiri dana prije nego li će Veljko Mršić okupiti prvi ešalon reprezentativaca na pripremama uoči olimpijskih kvalifikacija, koje počinju u Splitu 29. lipnja, otpao je jedan od najvažnijih igrača za ambicije Hrvatske i nadu za plasman u Tokio.

Kruno Simon ozlijedio je mišić u prvom poluvremenu finale Eurolige odigranom u nedjelju, odigrao je s tom ozljedom pod adrenalinom i vruć cijelo drugo poluvrijeme protiv Barcelone. Većsljedećeg dana mišić je natekao, čak toliko da se na magnestkoj rezonanci zbog hematoma nije mogla procijeniti postoji ili ne ruptura. Kad je hematom malo splasnuo, liječnici u Istanbulu su procijenili da Simon neće moći trenirati sljedećih četiri do šest tjedana, a samim time to znači da je otpao iz kombinacija izbornika Veljka Mršića za splitski turnir.

- Neopisivo mi je žao jer sam želio igrati u Splitu i pomoći da se plasiramo u Tokio. Još za vrijeme utakmice protiv Barcelone osjetio sam da to s mišićem nije dobro, ali sam se stvarno nadao do zadnjeg trenutka da stvar nije toliko loša. Međutim, kad sam shvatio da niti nakon pet dana stvar s mišićem ne ide na nabolje, shvatio sam da sam u problemu.

Kruno Simon je odmah od svemu izvijestio Veljka Mršića, kojega optimizma nije napustio.

- Bit će Simon spreman za Tokio!

Naravno, bio bi to najbolji rasplet.

- A što ću reći, to je veliki hendikep, no idemo dalje prema onoj koga nema bez njega se mora. Ovo je prilika i za neke druge da se dokažu i pokažu, kaže Mršić za Sportske novosti.

Mršić je najavio da će popis reprezentativaca svakako povećati. Ne treba biti previše mudar pa zaključiti da nam je otpao čovjek jak na lopti, čovjek koji je u stanju kreirati za druge i kao takav je nenadoknadiv. Za očekivati je da popis za Split bude pojačan s Lukom Babićem, kojega nije bilo na inicijalnoj listi kandidata.

I nije tu kraj problema. Filip Krušlin se vratio iz Sassarija s ozljedom gležnja i prema svemu sudeći on neće moći trenirati još barem dva tjedna, odnosno tek bi za dva tjedna trebao pohoditi magnetsku rezonancu napokon koje će biti jasno može li Krušlin igrati ili ne. I Krušlin je igrač na pozicijama dva i tri, istim onima koje puni Kruno Simon, pa bi njegovo neigranje bilo dodatni hendikep.

Podsjetimo, još ranije je zbog problema s rukom zbog kojih je dva mjeseca izvan stroja otpao Luka Šamanić, dok je Roko Prkačin otputovao na predraft kampove u SAD, pa stoga i nije osvanuo na popisu kandidata.

Veljko Mršić s pripremama kreće u utorak, a započet će ih s osam ili devet igrača, dok bi ostatak reprezentacije trebao priključivati s obzirom kako im budu završavale klupske obveze.

Posebno će se pratiti kako će proći u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige Bojan Bogdanović i njegov Utah Jazz, kao i hoće li Dario Šarić i njegovi Sunsi preko Denvera stići do finala. Ukoliko Utah Jazz ili Phoenix Sunsu prođu i narednu rundu NB doigravanja, u Splitu bismo zaigrali i bez dva najbolja hrvatska košarkaša.

Iako je već ozljeda Krune Simona, novopečenog europskog prvaka veliki hendikep, moguće neigranje Bojana Bogdanovića ili Darija Šarića, a možda i obojice bio vjerojatno i nenadokandiv gubitak.

Tagovi: Kruno Simon, Veljko Mršić, Luka Šamanić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, hrvatska košarkaška reprezentacija, Roko Prkačin
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE