GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mourinho: VAR je uništio nogomet, to više nije sport u koji smo se zaljubili

Mourinho: VAR je uništio nogomet, to više nije sport u koji smo se zaljubili
BIJES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2020 / 08:01
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - Bijesan je bio Jose Mourinho tijekom i nakon utakmice Sheffield United - Tottenham 3:1 u 32. kolu Premiershipa. Razlog je što je zbog VAR-a poražen i tako praktično ostao bez Europe iduće godine.

U 33. minuti Harry Kane je zabio za 1:1, minutu nakon što su domaćini poveli, ali sudac Chris Kavanagh poništio je gol nakon intervencije VAR-a. Trener Spursa poludio je na takvu presudu, kao i na njeno obrazloženje.

Lopta se naime do Kanea odbila tako što je prethodno iz blizine napucana u ruku njegovog suigrača Stevena Bergwijna, ali dok se on fauliran i ozlijeđen previjao na podu.

Naravno, po novim nogometnim zakonima, više nema razlike između namjernog i nenamjernog igranja rukom, nego se svaki dodir lopte rukom sudi, tako da je Kaneov gol formalno ispravno poništen.

Međutim, prema načelima fair-playa, ali i zdravog razuma, nevjerojatno je da je u ovom slučaju Tottenhamu poništen gol jer je lopta iz neposredne blizine napucana u ruku igrača koji je ležao na terenu.

Osim toga, par kuteva kamere u usporenoj snimci pokazuju kao da je Bergwijna lopta pogodila u leđa ili stražnjicu.

Tottenham je tako ostao bez izjednačujućeg gola, a njegov suparnik je u drugom poluvremenu zabio još dva prije nego što je Kane u zadnjoj minuti postigao počasni zgoditak.

Spursi su ovim porazom šest kola prije kraja ostali sedam bodova iza Manchester Uniteda, koji drži peto, posljednje mjesto koje vodi u Europu iduće sezone.

Mourinho je našao krivca za neuspjeh: "VAR je uništio nogomet. To više nije sport u koji smo se zaljubili i koji smo obožavali."

Tagovi: Jose Mourinho, Tottenham, VAR sustav
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE