GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modrić o Euru 2024: Ne razmišljam tako daleko

Modrić o Euru 2024: Ne razmišljam tako daleko
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2022 / 17:24
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Vatreni u četvrtak na Maksimiru igraju susret 5. kola skupine 1 A Lige nacija protiv Danske, a u nedjelju u Beču čeka ih posljednji okršaj u grupi, onaj protiv Austrije, na Prateru.

Izbornik Zlatko Dalić od 16.45 najavljuje okršaj s Dancima koji počinje sutra u 20.45, a kako je sam rekao na presici u ponedjeljak, sastav je uz jednu napadačku dilemu, praktički poznat. Hrvatska je prije tri mjeseca pobijedila prvoplasiranu Dansku u Kopenhagenu (0:1), i trenutno drži drugo mjesto u skupini.

Na presici je uz izbornika i kapetan Luka Modrić, koji je prvi najavio utakmicu podsjećanjem na sjajnu predstavu u Kopenhagenu:

- Drugo poluvrijeme u tom susretu je pokazatelj kako moramo igrati protiv Danske, nadam se da možemo ponoviti takvu utakmicu. Znamo da nas čeka težak susret protiv odlične ekipe. Taj drugi dio iz Danske treba nam biti putokaz.

Liga je uvijek bila hod po trnju, sad je šansa za Final Four?

- Liga nacija nije za nas uvijek išla u dobrom smjeru, nismo dobro krenuli i sada porazom od Austrije, ali vratili smo se u normalu i pokazali da smo odlična ekipa. Svaka utakmica je za nas važna, želimo dati maksimum. U zadnje tri smo bili kompaktni, što se od nas očekuje, u prilici smo otići na FInal Four, to želimo iskoristiti, bila bi to velika stvar za hrvatski nogomet. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa zadnjih godina, neće biti lako. Veselimo se utakmici, nakon dugo vremena igramo u Zagrebu, očekujem dobru atmosferu, igru i naš dobar rezultat.

Kako diše ekipa?

- Najbitnije je što smo svi zdravi, nema većih problema. Lijepo je okupiti se opet nakon lipnja. Atmosfera je dobra kao i uvijek, uživamo biti skupa. Dobro smo trenirali koliko je god malo vremena. Znamo što nam je raditi... Sretni smo što skupa nakon dužeg vremena.

Doktor Zoran Bahtijarević je kazao da ostajete u reprezentaciji do Eura 2024.

- Doktor je bio jako emotivan u svojem oproštajnom govoru od reprezentacije, neću mu ništa zamjeriti. NIsam donio nikakvu definitivnu odluku, ima trenutačno puno bitnijih stvari, Liga nacija gdje možemo otići na Final Four i SP. Potom ću vidjeti kako to ide i donijeti odluku u dogovoru s najbližima, izbornikom i Savezom. Sad ne razmišljam tako daleko...

Dobro poznajte dansku momčad, što očekuje?

- Odlična je to ekipa, njihova je najjača snaga grupa. Iako imaju jako dobrih igrača kao što su Eriksen, Höjbjerg i drugi, no ekipa je njihova najveća vrlina. Zajedništvo i borbenost. Mi ćemo morati biti isto takvi ako želimo napraviti dobar rezultat.

Spomenuli ste pobjedu nad Francuskom, koliko vam znači pobjeda na St. Denisu?

- Definitivno je lijepo da smo skinuli s Francuskom neobičnu tradiciju. Iako smo i ranije bili blizu pobjedi, ali neki detalji su otišli protiv nas.

Danskoj nedostaje nekoliko igrača?

- Bez obzira na to odlična su ekipa, neće nam zato biti nimalo lakše.

Izbornik je kazao da nitko ne smije kvariti atmosferu u reprezentaciji. Kakva je vaša uloga u tome?

- To je jako važno, po meni krucijalno. Atmosfera je sada dobra. Bitno je da nema pojedinačnih iskakanja i nezadovoljnika, jer rmoramo svi puhati u istom smjeru. Jedino tako možemo napraviti veliki rezultat. Naravno ni to nije garancija, ali samo tako možemo nešto očekivati. Razgovaram svakodnevno s igračima, imam dobar odnos sa svima, vjerujem da će ostati dobra atmosfera barem do Svjetskog prvenstva.

Joško Gvardiol je sada najskuplji igrač Hrvatske na Transfermaktu...

- Lijepi su to podaci, ali najbitnije je što dajem na terenu. Joško to radi fenomenalno od prvog dana, donio je veliku kvalitetu u obranu. Vidim da je super i samo treba nastaviti tako, ima još prostora za napredak. Na njemu je da radi i trenira, bitno je da je zdrav, da igra kako igra, a može i bolje. Koju će cijenu potom imati, vidjet ćemo...

Zlatko Dalić je nahvalio Dansku:

- Rekao sam da su najbolja reprezentacija u našoj skupini i jedan od najboljih u Europi, kompaktni su, igraju agresivan i visoki presing, zajedno djeluju. Imaju malih problema s ozljedama, ali imaju bogat izbor igrača i zato sam tako kazao.

O pripremama za ogled je kazao:

- Imali smo dva treninga, nije se moglo puno raditi. Pogotovo u ponedjeljak. U utorak smo radili jače i kvalitetnije. Dečki su raspoloženi i orni, svi su osim Erlića u konkurenciji, on će ostati s nama i mogao bi biti u konkurenciji s Austrijom. Neću puno mijenjati sastav, imamo dvije utakmice, rasporedit ću minutažu. Definitivno će Perišić biti lijevo, ne želim ga gubiti dvadeset posto ako je desno, on je u sjajnoj formi. Igrat ćemo 4-3-3, Mislav Oršić je odličan, super je što imamo takvog igrača na klupi i on će dobiti šansu kad bude prigoda.

Kako će izgledati obrana?

- Dobili smo 5-6 sjajnih stopera, pogotovo nekoliko mlađih. Nakon SP-a imali smo Vidu i Lovrena, sad su došli novi. Svima će biti veliki izazov nametnuti se. Ne želim otpisati Lovrena i Vidu i oni će dobiti svoje šanse. Gvardiol će postati najskuplji obrambeni igrač na svijetu i pokušat ćemo to cijeniti. Imamo dvije utakmice, radit ćemo rošade. Postali smo jaki u obrani kao u veznoj liniji.

U Kopemhagenu je Modrić bio na klupi i ušao u nastavku, ali ovaj će put startati.

- Tada nam je to bila treča utakmica u tjedan dana, zato je igrao samo drugo poluvrijeme, pokazalo se to dobrim. Luka će sada svakako početi susret, kapetan je, u formi je, igra dobro. Potrebna nam je pobjeda, ali nećemo srljati i igrati pod pritiskom. Moramo biti pametni i oprezni, ne smijemo dati Danskoj da nas iskontrira. Igrat ćemo napadački, ali s razumom.

Tagovi: Luka Modrić, Zlatko Dalić, Zoran Bahtijarević, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE