GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modrić: Nadam se da ćemo mi kontrolirati igru

Modrić: Nadam se da ćemo mi kontrolirati igru
PRED ENGLESKU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2021 / 18:19
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić najavio je nedjeljni ogled protiv Engleske koji se igra u sklopu 1. kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva.

Modrić je novinarima na press-konferenciji otkrio svoja očekivanja pred otvarajući susret na Euru, nije želio analizirati englesku reprezentaciju, ali je govorio o svojoj formi i očekivanjima navijača hrvatske reprezentacije.

"Osjećam se super, sezona je bila jako duga, ali izdržao sam sve napore. Ne treba posebno naglašavati koja je čast igrati za hrvatsku reprezentaciju, a isto tako i obaveza. Očekivanja su velika od navijača, a i mi od sebe očekujemo puno. Nadamo se da ćemo pokazati svoje pravo lice", izjavio je Modrić i dodao da vjeruje kako će Engleska, kao jedan od domaćina Europskog prvenstva, istrčati agresivno i sa željom za pobjedom.

''Očekujem agresivnu Englesku, igra pred svojom publikom i normalno je da želi krenuti agresivno i ofenzivno. Motivirana je, ali isto takvi ćemo biti i mi. Pokušat ćemo odigrati onako kako se dogovorimo i vidjet ćemo za što će to biti dovoljno. Nadam se da ćemo znati ukrotiti njihovu agresivnost i ofenzivnost i da ćemo mi kontrolirati igru. Na nama je da odigramo što bolje, spremni smo, dobro smo radili ovih sedam dana i pripremali se za Engleze'', rekao je i onda se osvrnuo na atmosferu koja je vladala kad su se ove dvije reprezentacije susrele na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ondje je Hrvatska i preko Engleske stigla do najboljeg rezultata u svojoj povijesti, svjetskog srebra. Spominjali su se tada engleska arogancija i podcjenjivanje.

"Arogancija se nije odnosila na igrače i ekipu Engleske, nego na ekipu oko reprezentacije - primjerice novinare i komentatore. Ne bavim se onime što se govori sa strane, fokusirani smo na utakmicu", sad je objasnio Modrić, koji se na smijao na upit engleskog novinara o taktici koju Hrvatska priprema za nedjelji sraz.

"Ti bi sad da ti otkrijem cijelu taktiku, ha ha. Ne mogu ulaziti u detalje, dobro smo se pripremili, izbornik nam je rekao što moramo raditi, a ja se nadam da ćemo to na terenu i pokazati. To kako ćemo pokušati iskoristiti njihove slabosti ćete vidjeti sutra, ne mogu vam to otkriti."

Velika očekivanja od reprezentacije imaju navijači, ali i sami igrači.

''Naravno da će nam nedostajati navijači. Bilo bi lijepo da su mogli doći ovdje i podržati nas u velikom broju, njihova prisutnost nam pomaže. Atmosfera je jako dobra među ekipom. Naravno da su očekivanja velika, podignuli smo letvicu jako visoko rezultatom na Svjetskom prvenstvu, ali treba biti realan i ne misliti da na svakom natjecanju moramo ići do kraja. Trebamo ići utakmicu po utakmicu, mislim da smo na svakom velikom natjecanju prezentirali jako dobar nogomet. Nijanse su nas na nekim prijašnjim prvenstvima dijelile od velikih stvari, a u Rusiji nam se sve poklopilo. Moramo biti realni'', zaključio je hrvatski kapetan.

Tagovi: Luka Modrić, Engleska, Zlatko Dalić
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE