GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modrić na popisu nominiranih za UEFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša

Modrić na popisu nominiranih za UEFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša
MEĐU ELITOM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2022 / 16:28
Autor: SEEbiz / H
NYON - Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić nalazi se među nominiranima za UEFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša godine koju predvode dvojica igrača Real Madrida Francuz Karim Benzema i Belgijanac Thibaut Courtois te njegov sunarodnjak Kevin De Bruyne iz Manchester Cityja, objavilo je europsko tijelo u petak.

Modrić, dobitnik Zlatne lopte i FIFA-in najbolji igrač svijeta za 2018. godinu, bio je jedan od ključnih igrača Reala u osvajanju naslova pobjednika Lige prvaka i na popisu nominiranih je na petom mjestu sa 52 boda, dva manje od četvrtoplasiranog Poljaka Roberta Lewandowskog. On je ove godine šesti puta u karijeri uvršten u UEFA-inu momčad sezone.

Glavni arhitekt Realovog 14. naslova pobjednika Lige prvaka i najbolji strijelac natjecanja (15 golova), Benzema veliki je favorit da na popisu naslijedi Talijana Jorginha. Francuz je u sezoni 2021./2022. zabio 44 gola u 46 nastupa za madridski klub, a s Kraljevskim klubom osvojio je i španjolsko prvenstvo.

Postigavši Realov drugi pogodak u pobjedi protiv Eintrachta (2-0) u srijedu u europskom Superkupu, 34-godišnji Benzema je postao i drugi najbolji strijelac u klupskoj povijesti sa 324 gola, ispred legende Madrida Raula.

Njegov belgijski suigrač Courtois također je bio odlučujući faktor u Realovom osvajanju Lige prvaka, dok je njegov sunarodnjak Kevin De Bruyne osvojio drugi uzastopni naslov prvaka Engleske s Manchester Cityjem, ali nije uspio u polufinalu Lige prvaka protiv Real Madrida.

UEFA-ina nagrada za najboljeg nogometaša uvedena je 2011. godine kada ju je dobio Argentinac Lionel Messi. Portugalac Cristiano Ronaldo je rekorder s tri osvojena trofeja (2014, 2016, 2017.).

UEFA će proglasiti i najboljeg trenera, a među kandidatima su Carlo Ancelotti (Real), Unai Emery (Villarreal), Oliver Glasner (Eintracht), Pep Guardiola (Manchester City), Juergen Klopp (Liverpool) i Jose Mourinho (Roma).

Ovo priznanje, koje nagrađuje najboljeg igrača na kontinentu bez obzira na njegovu nacionalnost, bit će dodijeljeno 25. kolovoza tijekom ždrijeba grupne faze Lige prvaka.

Ostali nominirani nogometaši:
4. Robert Lewandowski (Bayern, sada Barcelona & Poljska) – 54 bodova
5. Luka Modrić (Real Madrid & Hrvatska) – 52
6. Sadio Mané (Liverpool, sada Bayern & Senegal) – 51
7. Mohamed Salah (Liverpool & Egipat) – 46
8. Kylian Mbappé (PSG & Francuska) – 25
9. Vinícius Junior (Real Madrid & Brazil) – 21
10. Virgil van Dijk (Liverpool & Nizozemska) – 19
11. Bernardo Silva (Manchester City & Portugal) – 7
12. Filip Kostić (Eintracht Frankfurt & Srbija) – 7
13. Lorenzo Pellegrini (Roma & Italija) – 5
14. Trent Alexander-Arnold (Liverpool & Engleska) – 2
15. Fabinho (Liverpool & Brazil) – 1

Tagovi: Luka Modrić, Thibaut Courtois, Karim Benzema, Kevin De Bruyne, Real Madrid, Robert Lewandowski
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE