GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modrić: Imam osjećaj kao da želite da što prije odem

Modrić: Imam osjećaj kao da želite da što prije odem
USUSRET WALESU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2023 / 17:45
Autor: SEEbiz
SPLIT - Hrvatska reprezentacija u subotu na Poljudu u 20:45 otvara kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Prvi protivnik momčadi Zlatka Dalića je Wales, reprezentacija koja provodi smjenu generacija nakon što su se oprostili Joe Allen i Gareth Bale, dva velikana tamošnjeg nogometa.

Velšani tako na Poljud ne dolaze s prevelikim šansama, Hrvatska je favorit u ovom susretu, no izbornik ipak ima malih problema. Bruno Petković, kojeg je nakon ozljede u utakmici Dinama i Rijeke ipak poveo u Split, dosad nije trenirao s prvom momčadi i gotovo sigurno neće biti u kombinacijama za utakmicu s Walesom.

Reprezentaciju je napustio i golman Ivica Ivušić, koji je dobio virozu, a zamijenio ga je Ivo Grbić. Izbornik Zlatko Dalić najavio je utakmicu na konferenciji za medije. S njim je stigao i Luka Modrić.

"Želimo još uvijek dobre rezultate i pobjede. Igramo protiv reprezentacije koja ima velike ambicije. Nema velikih promjena u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Nećemo puno mijenjati, nastavit ćemo ono što je bilo u Kataru", rekao je u uvodu izbornik Zlatko Dalić.

"Sto posto smo fokusirani. Važno je otvoriti kvalifikacije na pravi način. Očekujemo pobjedu pred domaćim navijačima i da ćemo pred njima pokazati pravu igru. Walesu je hendikep jer je ostao bez Balea i još nekih igrača, Morat će biti kompaktniji i više raditi kao ekipa.

Možda je to i pozitivna stvar za njih. Mi uvijek želimo riješiti kvalifikacije prije zadnjeg kola, no nekako se uvijek dogodi pad. Bit ćemo maksimalno fokusirani od sutra. Wales i Turska su nam najveći konkurenti za plasman. Prvo se trebamo fokusirati na Wales, koji želimo pobijediti.

Onda možemo sa samopouzdanjem i vjerom otići na Tursku. Ne želim ulaziti u to s koliko bismo bodova bili zadovoljni. Želimo imati šest bodova, to se od nas očekuje. Nogomet je dosta puta nepredvidiv. Nadam se da ćemo biti pravi i ostvariti maksimum.

Sami smo krivi jer su svi motivirani protiv nas. Postavili smo visoke standarde u zadnjih pet godina. Sve ekipe nas gledaju drugačije, žele osigrati najbolje moguće. Baš zato mi moramo biti još bolji i još veće zajedništvo pokazati. Moji suigrači me čine boljima. Oni su jako bitni. Bez njih ne bih mogao ostvariti ništa. Sve uspjehe ostvarujemo zajedničkom igrom", rekao je Modrić.

S Ronaldom se nisam čuo. Što da vam kažem? U Realu sebi postajem dosadan. Želja mi je ostati u Madridu. A ovo drugo su nagađanja i pisanja. Znam da vi nešto morate pisati i ja ne mogu na to utjecati. Mogu samo reći da mi je želja ostati u Realu.

Srušit ću rekord kao najstariji igrač hrvatske u kvalifikacijama? Nisam znao za taj podatak i ne znam je li to dobro ili loše. Drago mi je da sam i dalje tu i da ću srušiti taj rekord. Osjećam se dobro i sretno. Trebam tako samo nastaviti. Toliko volim nogomet, ispunjava. Ništa mi nije još bilo teško oko utakmica ili treninga", rekao je Luka Modrić.

"Imam osjećaj kao da želite da što prije odem, toliko me pitate ta pitanja. Vidjet ćemo. Tu sam do LIge nacija i onda ću odlučiti. Real ne uvjetuje moje igranje u reprezentaciji. Kratko i jasno - ne!", rekao je kapetan Hrvatske.

Tagovi: Luka Modrić, Wales, Zlatko Dalić
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE