GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mlada slovenska zvijezda blizu Dinama

Mlada slovenska zvijezda blizu Dinama
GOLGETER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2023 / 08:08
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Slovenija je u 1. kolu skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Astani pobijedila Kazahstan 2:1 iako je gubila na poluvremenu. Domaćini su poveli u 24. minuti golom Samorodova, a Kekova momčad vratila se odmah na startu drugog poluvremena kad je Brekalo u 47. minuti zabio glavom nakon ubačaja Gnezde Čerina iz kornera.

Matjaž Kek je u 70. minuti u igru ubacio debitanta Žana Vipotnika i to mu se isplatilo osam minuta kasnije. Stojanović je fantastičnom dugom loptom našao Mariborova napadača koji je odlično izbjegao zaleđe i onda fantastično iz prve pogodio za vodstvo i, pokazalo se, pobjedu Slovenije.

Vipotnik je tako na najbolji mogući način započeo reprezentativnu karijeru do koje je došao nakon fenomenalne sezone u Mariboru. Za momčad Maribora je ove sezone u 29 nastupa zabio 17 golova uz jednu asistenciju.

Do dolaska Damira Krznara i njegova stručnog stožera Vipotnik je bio daleko od prve momčadi, uglavnom na klupi ili na tribinama. Pod Krznarovim vodstvom je eksplodirao, postao prvi strijelac lige, došao do reprezentacije i zabio u debiju.

Za Vipotnika postoji interes iz Rusije, MLS-a i još nekih liga, ali napadač koji je prije pet dana napunio 21 godinu najbliži je zagrebačkom Dinamu. Maribor i Dinamo su već duže vrijeme u kontaktu oko Vipotnika, a puno više trebalo bi se znati nakon reprezentativne pauze u kojoj će doći do novog sastanka između ovih klubova.

Kako doznajemo, Maribor je za Vipotnika već odbio ponudu iz inozemstva od četiri milijuna eura, a Dinamo bi ga mogao dobiti za nešto manji iznos. No, u tom slučaju bi pod račun dao jednog igrača trajno, a jednog na posudbu iako se o imenima još ne govori. Vipotnik prema Transfermarktu vrijedi 500.000 eura, ali ta će cijena uskoro biti povećana kao i interes za sjajnog napadača.

Vipotnik je jako zainteresiran za dolazak u Maksimir jer Dinamo vidi kao idealnu priliku za sljedeći korak u karijeri i budući transfer u neku od najjačih liga. Mariboru bi taj posao također odgovarao jer bi dobio neke Dinamove igrače što se dosad pokazalo dobrim rješenjem.

Tagovi: Žan Vipotnik, Dinamo, Maribor, Damir Krznar
PROČITAJ I OVO
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE