GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mlada reprezentacija deklasirala Litvu i otišla na Euro

Mlada reprezentacija deklasirala Litvu i otišla na Euro
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2020 / 20:24
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine pobijedila je Litvu u Puli 7:0 u kvalifikacijama za Euro i plasirala na prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u Sloveniji i Mađarskoj. Za ekipu Igora Bišćana redom su zabijali Špikić, Musa, Šverko, Šutalo, opet Musa i dva puta Moro.

Hrvatska je ovako visokom pobjedom nadoknadila slabiju gol-razliku u odnosu na Rumunjsku i Belgiju, glavne konkurente u borbi za mjesta na Euro. Zbog poraza Škotske u Grčkoj (1:0) Hrvatska je završila kao druga u svojoj skupini iza Češke, a na Euro ide pet najboljih drugoplasiranih momčadi kvalifikacija. Status najboljeg drugoplasiranog osigurali su Portugal i Švicarska, a ispred Hrvatske će biti i Island. Za preostala dva mjesta u konkurenciji su bili Rumunjska i Belgija, a visokom pobjedom protiv Litve dovoljan je bio remi jedne od dvije navedene reprezentacije. Sve je odlučeno pobjedom Bosne i Hercegovine protiv Belgije 3:2.

Od prve minute vidjela se velika razlika u kvaliteti Hrvatske i Litve, unatoč tome što je izbornik Bišćan bio bez sedam bitnih igrača zbog koronavirusa.

Već u 13. minuta Hrvatska je povela preko Špikića koji je, nakon dodavanja More, pogodio rašlje s 18 metara. U 29. minuti Bišćanovi igrači vodili su 2:0 nakon što je Divković našao niskom loptom Musu u sredini, a ovaj je samo postavio nogu i poslao loptu u mrežu.

Samo sedam minuta kasnije je bilo 3:0 nakon što je Šverko pogodio glavom, a golijada se samo nastavila u drugom poluvremenu. Šutalo je zabio važan gol za 4:0 jer je tako Hrvatska nadoknadila gol-razliku za Belgijom i Rumunjskom. Potom je i Musa zabio svoj drugi pogodak na susretu, a Moro je asistenciji za prvi gol potom dodao i dva gola u nizu, u 70. i 76 minuti.

Foto: HNS

Tagovi: hrvatska U-21 reprezentacija, Boško Šutalo, Marin Šverko, Petar Musa, Dario Špikić, Nikola Moro, Igor Bišćan
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE