GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Minamino potpisao za Southampton

Minamino potpisao za Southampton
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2021 / 09:00
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - Takumi Minamino sjajni je polivalentni ofenzivac u najboljim (26) godinama i dugogodišnji miljenik Jurgena Kloppa. Usprkos svemu navedenom morao je šansu potražiti daleko od Liverpoola iako ga je taj klub kupio prije samo godinu dana.

U najdramatičnijem poslu zimskog prijelaznog roka Minamino je u 2 ujutro 2. veljače, dva sata po isteku regularnog te sat vremena nakon kraja produljenog roka za dovođenje igrača, potpisao posudbu za Southampton do kraja sezone.

Sveci su Redsima za pozajmicu igrača na četiri mjeseca platili pola milijuna funti i htjeli su da u ugovoru bude klauzula o otkupu Minamina, ali Liverpool je to odbio. Posao je ispao senzacija jer su Liverpool i Southampton tek jučer ujutro, desetak sati prije kraja prijelaznog roka, stupili u kontakt oko Minamina, kojeg Klopp do sada nije razmatrao za posudbu. Menadžer Liverpoola ipak se predomislio jer želi da Minamino igra više nego do sada, što će svakako uspjeti jer ga iznimno cijeni Southamptonov trener Ralph Hasenhüttl.

Premier League dopušta realizaciju transfera i nakon završetka prijelaznog roka, ako klubovi prije ponoći na 2. veljače u sjedište lige predaju dokumentaciju o poslu. Liverpool i Southampton su napravili upravo to, predali "deal sheet" u zadnji čas, ali tako su dobili samo dodatnih sat vremena za definitivnu realizaciju transfera. Međutim, Minamino je ponoćne liječničke preglede prošao i za Southampton potpisao tek u 2 ujutro. Ipak, Premier League je zažmirila na ovo prekoračenje dodatnog roka kako bi sve tri strane u poslu bile zadovoljne.

Klopp je prošle zime Japanca doveo za siću jer mu je otkupna klauzula u Salzburgu iznosila tek 8.5 milijuna eura, nakon što je Minamino briljirao protiv Liverpoola u Ligi prvaka. Jasno je bilo da je Minamino došao kako bi "pojačao konkurenciju", a ne bio prvotimac. Međutim, konkurencija u napadu Liverpoola je takva da se nije samo nemoguće probiti pokraj nedodirljivog trojca Salah - Firmino - Mane nego je teško i proći pored drugog ešalona koji čine Origi i Shaqiri.

Minamino je rijetke prilike koristio sjajno. Nakon što se u drugom dijelu prošle sezone privikavao na nove suigrače, u prvom dijelu aktualne sezone je usprkos skromnoj minutaži u 17 nastupa postigao četiri i namjestio dva gola.

Tagovi: Takumi Minamino, Southampton, Liverpool, Jurgen Klopp
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE