GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milan pobijedio Dinamo

Milan pobijedio Dinamo
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2022 / 21:27
Autor: SEEbiz / H
MILANO - U susretu 2. kola E skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu San Siro izgubio od Milana sa 1-3.

Strijelci za Milan bili su Olivier Giroud (45-11m), Alexis Saelemaekers (47) i Tommaso Pobega (77), dok je pogodak za "Modre" postigao Mislav Oršić (56).

Nakon što su na otvaranju natjecanja u skupini B iznenađujuće pobijedili Chelsea sa 1-0, nogometaši zagrebačkog Dinama su u svom drugom nastupu doživjeli poraz na gostovanju u Milanu.

Domaćin je dominirao od prve minute utakmice, međutim domaćin sve do same završnice prvog dijela nije stvorio niti jednu ozbiljniju priliku. Nažalost, u posljednjim trenucima poluvremena Josip Šutalo je zakasnio na jednu loptu oborivši Rafaela Leaoa, što je Španjolac Jesus Gil Manzano okarakterizirao kao prekršaj. VAR provjera je trajala kratko, a Olivier Giroud je bio siguran s bijele točke.

Domaćin je na 2-0 povisio u prvom napadu drugog poluvremena. Leao je prošao po lijevoj strani, ubacio je u sredinu do Saelemaekers koji je glavom zabio za 2-0. Dinamo se vratio u život u 56. minuti još jednim europskim golom Mislava Oršića nakon sjajne akcije s Brunom Petkovićem. Bio je to Oršićev četvrti gol u četvrtom susretu u nizu, te osmi u posljednjih osam susreta u svim natjecanjima.

Nažalost, "Modre" nade u novo čudo su utihnule u 77. minuti kada je Pobega na asistenciju Thea Hernandeza zabio za 3-1.

U drugom susretu iz ove skupine u 21.00 sati se sastaju Chelsea i RB Salzburg

Na ljestvici vodi Milan sa četiri boda, Dinamo ima tri, Salzburg bod, a Chelsea je na nuli. Međutim, austrijski i engleski sastav imaju utakmicu manje.

Idući nastup u "Champions League" Dinamo ima 5. listopada kad će gostovati kod RB Salzburga, dok se u drugom susretu sastaju Chelsea i Milan.

REZULTATI:
Milan - DINAMO 3-1 (Giroud 45-11m, Saelemaekers 47, Pobega 77 / Oršić 56)
Chelsea RB Salzburg (21.00h)

LJESTVICA:
1. Milan 2 1 1 0 4-2 4
2. DINAMO 2 1 0 1 2-3 3
3. RB Salzburg 1 0 1 0 1-1 1
4. CHELSEA 1 0 0 1 0-1 0

3. kolo - 5. listopada:
RB Salzburg - DINAMO
Chelsea - Milan

4. kolo - 11. listopada:
DINAMO - RB Salzburg
Milan - Chelsea

5. kolo - 25. listopada:
RB Salzburg - Chelsea
DINAMO - Milan

6. kolo - 2. studenog
Chelsea - DINAMO
Milan - RB Salzburg

Tagovi: ac mILAN, Olivier Giroud, Alexis Saelemaekers,Tommaso Pobega, Mislav Oršić
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE